A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Csodafinom borsós tészta olasz módra: pirított mandula is kerül a szószba


Ebbe az olasz módra készülő, krémes, zöldborsós tésztába mandula is kerül.


Ez nem egy hagyományos zöldborsós tészta: a krémes öntet alapja zöldborsópesto, amelybe rengeteg finomság kerül. A mártás alapja pirított mandula, de a parmezán sajt is bőven kerül bele. Készítheted teljesen krémesre, vagy hagyhatsz benne néhány egész szem borsót: csak az ízléseden múlik!

Hozzávalók 4 személyre

👉 50 dkg száraztészta
👉 40 dkg zöldborsó
👉 15 dkg parmezán
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 evőkanál mandulapehely
👉 1.5 dl olívaolaj
👉 1 citrom
👉 1 csokor bazsalikom
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A tésztát forró sós vízben főzd ki a csomagoláson jelzett módon. A zöldborsót negyedóra alatt főzd puhára.

A mandulát száraz serpenyőben pirítsd meg, és tedd egy késes aprítógépbe. Add hozzá a kifőtt borsót, a parmezán kétharmadát, a pirított mandulát, a felszeletelt fokhagymát, az olajat, a citrom kifacsart levét és a bazsalikomleveleket. Ízesítsd sóval és borssal, és pépesítsd. Az így kapott pestót forgasd össze a kifőtt tésztával. Tálaláskor az adagok tetejét szórd meg parmezánforgácsokkal.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések