Ebbe az olasz módra készülő, krémes, zöldborsós tésztába mandula is kerül.
Ez nem egy hagyományos zöldborsós tészta: a krémes öntet alapja zöldborsópesto, amelybe rengeteg finomság kerül. A mártás alapja pirított mandula, de a parmezán sajt is bőven kerül bele. Készítheted teljesen krémesre, vagy hagyhatsz benne néhány egész szem borsót: csak az ízléseden múlik!
Hozzávalók 4 személyre
👉 50 dkg száraztészta
👉 40 dkg zöldborsó
👉 15 dkg parmezán
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 evőkanál mandulapehely
👉 1.5 dl olívaolaj
👉 1 citrom
👉 1 csokor bazsalikom
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A tésztát forró sós vízben főzd ki a csomagoláson jelzett módon. A zöldborsót negyedóra alatt főzd puhára.
A mandulát száraz serpenyőben pirítsd meg, és tedd egy késes aprítógépbe. Add hozzá a kifőtt borsót, a parmezán kétharmadát, a pirított mandulát, a felszeletelt fokhagymát, az olajat, a citrom kifacsart levét és a bazsalikomleveleket. Ízesítsd sóval és borssal, és pépesítsd. Az így kapott pestót forgasd össze a kifőtt tésztával. Tálaláskor az adagok tetejét szórd meg parmezánforgácsokkal.
0 Megjegyzések