A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Békebeli baconös Stefánia-vagdalt: így biztosan nem szárad ki


A tojással töltött, tepsiben sült fasírt, vagyis a Stefánia-vagdalt hidegen és melegen is kitűnő.


A Stefánia-vagdalt tartalmasabb, finomabb, mint a hagyományos, egészben sült fasírt, és csak néhány perccel tart tovább elkészíteni. A bacon gondoskodik arról, hogy ne száradjon ki a hús sütés közben. A legegyszerűbb, ha őzgerincben vagy kenyérformában készíted el! Kínálhatsz hozzá krumplipürét, salátát, teheted hidegtálra és akár szendvicsbe is.

Hozzávalók 4 személyre

👉 1 kg darált hús
👉 20 dkg bacon
👉 5 db főtt tojás
👉 2 db zsemle
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 2 db tojás
👉 1 fej vöröshagyma
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 1 csokor petrezselyem
👉 só
👉 bors
👉 2 evőkanál olaj
👉 zsír és zsemlemorzsa a kikenéshez

Elkészítés:

Főzz keményre 5 tojást forrástól számított 10 perc alatt. Az apróra vágott vöröshagymát fonnyaszd meg kevés olajon. A zsemlét áztasd vízbe, majd jól nyomkodd ki.

Egy nagy tálban keverd össze a darált húst, a megfonnyasztott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a tojásokat, a zsemlét, a felaprított petrezselymet, a pirospaprikát, majd adj hozzá ízlés szerint sót és borsot. Alaposan keverd össze, hogy egynemű masszát kapj.

Egy sütőformát kenj ki zsírral, és szórd meg zsemlemorzsával, majd rendezd el benne a baconszeleteket úgy, hogy kilógjanak a formából. Egyengesd bele a massza egyik felét, a közepére pedig tedd a főtt, megpucolt tojásokat, majd fedd be a maradék hússal. A tetejét borítsd be a bacon kilógó részeivel. Süsd a húst előmelegített sütőben, 180 fokon körülbelül 45 percig, vagy amíg a hús átsül és aranybarnára pirul.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések