A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Balesetet okozott egy menekülő embercsempész Nógrádban


Letartóztattak egy moldáv férfit, aki illegális határátlépőkkel teli kisbuszt vezetve karambolozott Mátraszőlősnél múlt csütörtökön, a balesetben heten megsérültek; a férfi ellen embercsempészés és közúti baleset okozása miatt rendeltek el nyomozást. 

A férfi letartóztatását a Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványára a Balassagyarmati Járásbíróság nyomozási bírája rendelte el – írta a Nógrád Vármegyei Főügyészség a közleményében.

Az ügyészség tájékoztatása szerint a 40 éves gyanúsított október 5-én a hajnali órákban 12, magát szír állampolgárnak valló személyt vett fel a szerb-magyar határszakasz közelében, hogy segítséget nyújtson nekik a szlovák-magyar határ illegális átlépésében. A lengyel rendszámú kisteherautója csomagterében utaztatta őket, ahol sem ülőhely, sem ablak, klímaberendezés és szellőzőnyílás nem volt.

Órákkal később a 21-es számú főút Mátraszőlőshöz közeli szakaszán rendőri ellenőrzés alá próbálták vonni a férfit, aki ezt észlelve menekülni kezdett. Eközben a megengedett 110 kilométer/órás sebesség helyett mintegy 180-ra gyorsított, az eltúlzott sebesség miatt pedig járműve nekiütközött egy szalagkorlátnak, végül az út menti vízelvezető árokba csapódva állt meg.

A sofőr el akart futni, de a rendőrök elfogták. A balesetben hét utas megsérült, egyikük súlyos sérüléseket szenvedett.

A rendőrség a férfi ellen csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntette és közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt rendelt el nyomozást.

A magyarországi lakcímmel nem rendelkező, a balesetet követően is menekülni akaró férfiról megalapozottan feltehető, hogy a felelősségre vonás elől elrejtőzne, elérhetetlenné válna a hatóságok számára, így az ügyészség indítványozta a letartóztatását – közölték, hozzátéve, a Balassagyarmati Járásbíróság nyomozási bírája osztotta az ügyészi álláspontot elrendelte a kényszerintézkedést.
A döntés – mivel a kirendelt védő nem volt jelen az ülésen – nem végleges.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések