A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Allah Akbar-ozva őrjöngött késével egy férfi Torinóban


Sokkolóval terítették le végül a rendőrök azt a harmincas éveiben járó férfit, aki egy késsel hadonászott a torinói San Salvarióban − írta meg a La Stampa. Az illető egy zsinagóga előtt randalírozott, és azt ismételgette: „Allah Akbar!”


A nyomozók egyelőre nem tudják, mi volt a szándéka. Az elfogása után kórházba szállították, ahol felügyelet alatt tartják, majd kihallgatják. Az őrjöngése során ugyan senkit sem bántott, de az is lehet, hogy ez csak a gyors rendőri fellépésnek köszönhető.

A Hamász Izrael elleni támadása óta feszült a légkör Dél- és Nyugat-Európa országaiban, mivel muszlim radikálisok „az iszlám ellenségei elleni világméretű támadásokra” szólítottak fel.

Ezzel állhat összefüggésben a brüsszeli terrortámadás, amely során svéd futballszurkolókat ölt meg egy gépfegyveres tunéziai férfi. Bár a hatóságok úgy tartják, hogy a hajtóvadászat során végül agyonlőtt támadó „magányos farkas” volt, Svédország miniszterelnöke arra figyelmeztetett, hogy országa modern kori történelmének legnagyobb fenyegetésével néz szembe.

„Svédországot a modern időkben még soha nem fenyegette ekkora veszély, mint most” − mondta Ulf Kristersson kedden újságíróknak.

Szerint Svédországnak és az Európai Uniónak meg kell erősítenie határait és belső biztonságát.

Franciaországban is napok óta terrorkészültség van. Arras-ban október 13-án, pénteken ölt meg egy muszlim bevándorló egy tanárt. Ezt követően bombariadó volt Versailles-ban és a Louvre-ban, tegnap pedig abban az iskolában, ahol a végzetes támadás történt.

Kedden pedig szintén Olaszországból érkezett a hír, hogy őrizetbe vettek Milánóban két, az Iszlám Állam (ISIS) terrorszervezethez tartozó egyiptomi férfit, aki az interneten követőket toboroztak és az olasz állam, illetve Giorgia Meloni miniszterelnök elleni merényletekről cseteltek egymással.

Érdemes megjegyezni, a francia és a belga merénylőt is − aki illegálisan tartózkodott az országban − kapcsolatba hozták az egyszer már legyőzöttnek hitt ISIS-szel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések