A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

„A kisebb pártok a DK büdös verítékű ölelését választhatják”


Erzsébetváros egyfajta tranzitkerület lett, ahol a helyiek kvázi rezervátumi példányok, és szinte minden szolgáltatás a turistákat és külföldieket szolgálja - írta közösségi oldalán Garai Dóra, az Élhető Erzsébetvárosért Egyesület elnöke, Budapest VII. kerületének független önkormányzati képviselője. 


A Belügyminisztérium adatai szerint 2019. januárja és 2023 szeptembere között Budapest népessége több mint hatvan ezer fővel csökkent, amely hatással van a jövő júniusban esedékes önkormányzati választáson a fővárosi kerületekben kiosztható mandátumok számára is - hívja fel a figyelmet a tárca. Öt olyan kerület van a fővárosban, amelyeknél a népesség fogyása miatt összesen tizenegy egyéni választókerülettel lesz kevesebb, mint 2019-ben. Jelesül, ez Budavárt (I. kerület), a Belvárost (V.), Lágymányos-Kelenföldet (XI.), Zuglót (XIV.), Rákospalotát, Újpalotát, Pestújhelyt (XV.) érinti majd.

Erzsébetvárosban, Budapest VII. kerületében, ahol négyezerrel csökkent a lakosság száma, a képviselői mandátumokat nem érinti csökkenés, ám Garai Dóra, az Élhető Erzsébetvárosért Egyesület elnöke, Budapest VII. kerületének független önkormányzati képviselője mégis kifakadt pénteken.  

Közösségi oldalán azt írta: „Bár az elvándorlás egész Budapestet érinti, azért mégis azt kell mondjam: az emberek nem azért menekülnek el, mert annyira jó itt. A kerületünk egyfajta tranzitkerület lett, ahol a helyiek kvázi rezervátumi példányok, és szinte minden szolgáltatás a turistákat és külföldieket szolgálja, tisztelet az egy-két becsülendő kivételnek.

És hogy ez kiknek jó? A nagy pártoknak biztosan, hiszen a választásokon való alacsony részvétel a fanatizált szekértábor logikát követő biztos pártválasztókat viszi az urnákhoz, és ez így nekik pont megfelel.”

A bulinegyed éjféki zárórájáért harcoló képviselő szerint a fogyatkozó helyi lakosság tetszik az „agresszív bulikalobbinak is, akik már vagy a századik ”zöldegyesesület/alapítvány„ mögül kínálgatják a mézes-mázas jövőképüket, amely belülről kukacos és velejéig rothadt.”

Mint írja, a kisebb pártok választhatnak majd, hogy „mennek a süllyesztőbe, vagy a DK büdös verítékű ölelésébe. Nem árulok el titkot, ha elmondom, utóbbit választják” - teszi hozzá Garai Dóra. A képviselő jóslatával arra céloz, hogy a Niedermüller Péter (DK) által vezetett kerületben a baloldal nyolcszor szavazta le a bulinegyed kapcsán az éjféli zárórát, amely szoros összefüggésben állhat a lakosságszám négyezres csökkenésével is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések