A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A széderestező Gyöngyösi nemrég még palesztin párti tüntetésen szónokolt arról, hogy Izrael agresszor állam


Úgy tűnik, hogy a Jobbik nagy néppártosodási projektjéről egyeseknek elfelejtettek szólni. Miközben a Jobbik röpke 8 év alatt az ideológiai skála teljes spektrumát bejárta, végül saját magát és “közösségét” is leleplezte: az ellenzéki összefogással csak összenőtt, ami összetartozik.

Az ellenzéki politikusokkal, és az őket hazai szövetségesének tekintő David Pressmannel széderestező Gyöngyösi Márton ugyanis nem olyan régen még– a Jobbik szélsőjobbos múltjához méltó módon– agresszor államnak nevezte Izraelt, a palesztinokat pedig a zsidó elnyomás áldozataiként tüntette fel. Persze ez már a régi múlt, Gyöngyösi pedig már soha nem is nem mondott rosszat a Hamaszról. Csakhogy az internet nem felejt.

A demagógia magasiskoláját a DK mellett talán a Jobbik képviseli legerősebben Magyarországon. Közülük is kiemelkedik Gyöngyösi Márton, aki közösségi oldalán posztolt arról, hogy milyen mélységesen elítéli a Hamaszt, és az izraeli állampolgárok elleni támadást.

Amit a Hámász tesz, az maga a terrorizmus: barbár, és elfogadhatatlan

–írja közösségi oldalán Gyöngyösi.


Ez eddig rendben is volna, csakhogy Gyöngyösi Márton nem mindig volt ilyen megértő a zsidó állam polgárai iránt. Vagy ennyire elítélő a Hamasz cselekményeivel szemben. Pedig a Hamasz nem változott.

Az amerikai nagykövettel vidáman széderestező, a progresszív haladárokkal koalíciózó, Izraelért aggódó Gyöngyösi ugyanis 2014-ben még agresszor államnak nevezte Izraelt, és világosan állást foglalt Palesztina mellett.

És nem csak szolidaritást kell vállalnunk, hanem ki kell mondanunk, hogy elég volt az izraeli cionista terrorból, amelyik 70. éve nyomja el a palesztin népet és tagadja meg a legalapvetőbb emberi és egyetemes jogokat a palesztin néptől a saját független hazához való jogtól

–vélekedett a már akkor is a terrorcselekményeiről híres Hamasz irányítása alatt álló terület státuszáról Gyöngyösi.

Azt kell mondanunk, elég volt abból, hogy az őshonos palesztin népet a saját hazájából szorítja ki az izraeli agresszor és az izraeli terrorállam. Mészárolja a civileket, nőket, gyermekeket, hatodik éve immáron harmadik alkalommal kerül sor arra, hogy Gázában a nemzetközi joggal teljesen ellentétes fegyverarzenállal a világon legjobban kiképzett hadseregével törli el a palesztin őshonos népeket a saját földjérő – hallható Gyöngyösi palesztin párti felszólalásában.

Nincs izraeli, palesztin, konfliktus. Palesztin elnyomottak vannak és egy cionista terrorállam van, amelyik elnyomja a palesztin népet

–summázta a helyzetet Gyöngyösi.


Ehhez képest egy összefogással, valamint egy széderesttel később:

Ezekben az órákban egyértelmű, hogy Izrael, az izraeli emberek, és a Hámász terrorista akciójának áldozatai mellett kell állnunk.

Úgy tűnik tehát, hogy a Jobbik végképp megszédült az ideológiai körhintán.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések