A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kulabá retteg, szerinte további nehézségek lesznek Ukrajna és az Egyesült Államok viszonyában


Az Egyesült Államokban közeledő elnökválasztás azzal fenyeget, hogy megszaporodnak a nehéz pillanatok Kijev és Washington viszonyában – mondta Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter a Forbes magazin ukrán változatának adott interjújában.

Joe Biden amerikai elnök október 1-jén aláírta a Kongresszus által jóváhagyott törvényt, amely 45 napig – november 17-ig – továbbra is finanszírozza a kormányt. Ugyanakkor a törvény nem rendelkezik források elosztásáról Ukrajna szükségleteire.

"A Kongresszus döntése inkább incidens, mint rendszerbeli kudarc. Fényes pillanat volt a politikai küzdelemben. Ez egy lecke mindenkinek... De meg kell értenünk, hogy minél közelebb kerülünk az Egyesült Államok elnökválasztásához államokban, annál nehezebb pillanatok lesznek”

– mondta Kuleba.

A Fox News csatorna korábban arról számolt be, hogy a Fehér Ház elismerte, hogy az USA közel 111 milliárd dollárt költött az ukrán konfliktusra. Korábban Josep Borrell, az EU diplomáciai vezetője azt mondta, hogy tavaly óta az EU 80 milliárd euró támogatást nyújtott Ukrajnának, ebből több mint 26 milliárd dollár védelmi célú támogatás volt, ami a legnagyobb összeg, amelyet az EU ilyen célokra elkülönített.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések