A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zuzana Čaputová beszélni akar Novák Katalinnal


A szlovák államfő „meglepőnek” nevezte, hogy Magyarországon ezernégyszáz embercsempészt engedtek ki a börtönökből. 

A bumm.sk szlovák lap arról számolt be, hogy Zuzana Čaputová köztársasági elnök beszélni fog Novák Katalin magyar államfővel az illegális migrációról. A Szlovák Köztársaság elnöke ezt hétfőn a récsei alapiskolában tartott tanévnyitó után jelentette be.

Čaputová úgy fogalmazott, „számos migráns, akik most Szlovákiában vannak, korábban Magyarországon voltak. Tény, hogy gond nélkül érkeznek hozzánk”. A szlovák államfő „meglepőnek” nevezte, hogy

Magyarországon ezernégyszáz embercsempészt engedtek ki a börtönökből.

„Szlovákia nem az itt lévő migránsok célországa” – húzta alá az államfő.

Zuzana Čaputová véleménye szerint „abszolút prioritást jelent a Szlovák Köztársaság polgárainak védelme és biztonsága”.

„A migráció problémájára azonban komplex módon kell tekinteni, és főleg a schengeni övezet külső határainak a védelmét kell biztosítani” – tette hozzá a szlovák köztársasági elnök.

Egy idén áprilisban elfogadott kormányrendelet az embercsempészet miatt kiszabott szabadságvesztést „reintegrációs őrizetté” alakítja át. Ez azt jelenti, hogy az elítélteket szabadon bocsátják, még akkor is, ha a büntetésüknek csak egy kis részét töltötték volna le. Ezután 72 órán belül el kell hagyniuk Magyarország területét, hogy a korábbi szokásos lakóhelyük vagy az állampolgárságuk szerinti országban töltsék le az „őrizetet”. Arra, hogy ezt hogyan kövessék nyomon vagy hajtsák végre, az Európai Bizottság szerint a kormányrendelet nem tartalmaz további szabályokat.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések