A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zöld javaslatra újra maszkviselést vezethetnek be Németországban


Az országban egyre több a koronavírusos megbetegedés. 

A járványos megbetegedésekkel foglalkozó Robert Koch Intézet szerint Németországban ismét növekszik a koronavírus-fertőzések száma. A legfrissebb adatok szerint augusztus 21-e és 27-e között a laboratóriumokban 4760 Covid-fertőzést erősítettek meg. Ez több mint a duplája a hónap első hetében regisztrált eseteknek – írta az Infostart.

Ezen adatok fényében vetette fel a koalíciós Zöldek Pártjának egészségügyi szakértője

a maszkviselés újbóli bevezetésnek szükségességét.

Janosch Dahmen arra utalt, hogy az influenza, valamint a koronavírus okozta légúti megbetegedések számának várható növekedése ismét súlyos terhet jelenthet az egészségügy számára. Ezét a politikus szerint ősztől célszerű lenne a maszkviselés az ápolási otthonokban, a kórházakban, a klinikákon, illetve más egészségügyi intézményekben.

Dahmen javasolta az is, hogy mindenekelőtt az idősek és a veszélyeztetett betegek az orvosokkal való egyeztetést követően úgynevezett frissítő oltást kapjanak.

A lap arra is kitért, hogy az értesülések szerint Németországban azorvosi rendelők és a gyógyszertárak ősztől „intenzív oltási kampányra” készülnek. Az oltást ajánlotta a Német Kórháztársasg (DKG) is. Állásfoglalása szerint „új járványhullámról” nincs szó, a Covid-fertőzések száma azonban hetek óta növekszik.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések