A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zokon vette az Orbán-fóbiás politikus, hogy hazánk nem támogatná Von der Leyent


Nem tudta szó nélkül hagyni a megrögzött magyarellenes politikus, Daniel Freund, hogy Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója interjút adott a Politico brüsszeli hírportálnak.

A zöldpárti német képviselő szarkasztikus üzenetben igyekezett odaszúrni a magyar kormánynak, miután Orbán Balázs azt nyilatkozta: Magyarország nem feltétlenül támogatná Von der Leyen következő elnökségét.

Az Orbán-kormány üzenete Von der Leyennek: megkaphatja a szavazatunkat az uniós forrásokért cserébe. Szerencsére nincs szükség az EU-tagállamok egyhangúságára, hogy javaslatot tegyünk a bizottsági elnök személyére

 – írta meg látszólag sértetten Daniel Freund az X platformon, ahol a Telex témában született cikkére reagált. A balliberális politikus tehát úgy értelmezte, hogy Orbán Balázs arra utalt az elmondottakkal, hogy a hazánknak járó pénzek folyósításáért az Európai Bizottság elnöke megkaphatná a szavazatunkat.


Ugyan Ursula von der Leyen egyelőre még be sem jelentette, hogy ismét indulna a tisztségért, az európai parlamenti választások küszöbén néhány ország – köztük a politikus hazája, Németország – máris harciasan állást foglalt az újrázása mellett.

Kérdéses ugyanakkor, hogy amennyiben Daniel Freund magabiztosan hiszi, hogy Magyarország nélkül is jó esélyekkel indul 2024-ben Ursula von der Leyen, miért tartotta szükségesnek, hogy mindezt sértődötten közölje is.

A válasz vélhetően abban rejlik, hogy az Orbán-fóbiás európai parlamenti képviselő minden lehetőséget megragad, hogy a magyar kormányt valamelyik közösségi médiás platformjának üzenőfelületén megemlítse.

Orbán Viktor politikai igazgatója egyébként azzal érvelt az elmondottak mellett, hogy Von der Leyen a saját politikai menetrendjét erőlteti a tagállamokra anélkül, hogy konzultálna velük a geopolitikát, az Egyesült Államokkal és Kínával való kapcsolatokat, a háborús kérdéseket és a szankciókat illetően.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések