A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zaharova: a dollármentesítés mára valóság, mert senki nem akar a következő amerikai válság áldozatává válni


A dollármentesítés nem a szervezetek és egyes országok célja, hanem a valóság, mert a dollár problémás valutává vált – mondta Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője az Aydinlik című török lapnak.

“A dollármentesítésről azt mondják, hogy az egyfajta célja különböző szervezeteknek vagy bizonyos országoknak. Ez azonban nem így van. Nem ez a cél. Ez egyszerűen a valóság. A dollár napjainkban egy nagyon problémás valuta. Ez nem az én politikai álláspontom, ez egy objektív gazdasági tény” – mondta Zaharova, emlékeztetve az amerikai pénzügyi rendszer által kiváltott gazdasági válságokra.
 
Több tucat évvel ezelőtt az Egyesült Államok “felajánlotta a dollár mint nemzetközi valuta használatát, hogy mindenki életét jobbá, egyszerűbbé és kényelmesebbé tegye” – mondta a diplomata.

Annak a politikának a szerzői valószínűleg őszinte szándékkal jártak el – jegyezte meg. “Most azonban ezt a valutát a hegemónia eszközeként és a gyarmatosítás új típusaként használják. Arra használják, hogy megbüntessék, elkülönítsék és megnehezítsék vagy rémálommá változtassák más emberek életét” – hangsúlyozta Zaharova.
A dollár elhagyása nem a BRICS-tagállamok vagy más országok célja – mondta az orosz diplomata. Az országok nem akarják megoldani az amerikai problémákat – jegyezte meg.
 
„A pénzügyi garanciák rendszerét akarjuk létrehozni, hogy ne legyünk a következő amerikai válság áldozatai. orosz szempontból ez a rendszer, amelyet megpróbálunk kialakítani, stabilabb és biztonságosabb” – mondta Zaharova.
 
A nemzeti valuták a jelenlegi helyzetben stabilabb fizetőeszközök, és minden országnak magának kell kiválasztania azt az utat, amelyet a pénzügyi biztonsága szempontjából a legelfogadhatóbbnak tart – tette hozzá.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések