A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Visítás lesz: Iványi Gáborék egyszázalékos felajánlásaira is lecsapott a NAV


A Magyar Evangéliumi Testvérközösség nevű, Iványi Gábor vezette kamuegyház körül továbbra is óriási problémák vannak.

A gyurcsányista Iványiék által működtetett Oltalom Karitatív Egyesület részére felajánlott civil szja-egyszázalékok minden fillérét azonnal levonta a NAV.

A Magyar Hang által fellelt adatok szerint 7565 adózó rendelkezett a javukra az szja-ja 1 százalékáról, ami alapján 71 736 448 forint járt volna nekik. A pénzt vélhetően a "kisegyház" és szervezetei adótartozása miatt nem utalták ki.

A lap szerint ezek után kérdés az is, hogy az egyházi szja-egyszázalékokból a MET-nek felajánlott 718 millió forintot megkapják-e, vagy azt is elvonja az adóhatóság.

Az egyházpolitikáért felelős miniszterként is tevékenykedő Semjén Zsoltnál a DK-s Arató Gergely érdeklődött Iványiék egyháza ügyében.

Semjén, aki egyben miniszterelnök-helyettes is, a parlament honlapján elérhető válaszában provokatívnak nevezte az ellenzéki politikus hozzá intézett írásos kérdéseit, kioktatta amiért nem tudta helyesen leírni Iványi egyházának a nevét, felrótta Gyurcsány Ferenc bűneit, majd közölte:

a kormány minden jogszerűen járó támogatást kifizetett és folyamatosan kifizet.

Megjegyezte: jelenleg nincs semmilyen fennálló tartozásuk a MET felé, miután a kormány az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) által korábban kártérítés jogcímen megítélt összegekre vonatkozó kötelezettségének is eleget tett.

Csak azt tudom javasolni, hogy a MET próbáljon megállapodni a NAV-val a részletfizetésben, majd – az ismertetett állami támogatásokkal felelősen gazdálkodva – próbálja megoldani a felmerült problémákat – tanácsolta Semjén.

Ebben a cikkben olvashatsz az ügy részleteiről.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések