A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Engedélyezik az oroszok indulását a 2024-es paralimpián


A Nemzetközi Paralimpia Bizottság (IPC) manámai kongresszusán a küldöttek úgy döntöttek, hogy engedélyezik az orosz sportolók indulását a jövő évi, párizsi paralimpián.


A pénteki döntés még finomításra vár, egyelőre nem lehet tudni, hogy teljes jogú résztvevőként vagy semlegesként lehetnek-e ott az érintett sportolók, akik jelenleg minden paralimpiai versenytől el vannak tiltva.

Az IPC közleménye szerint a bahreini közgyűlés résztvevői 74-65 arányban voksoltak az oroszok teljes felfüggesztésére irányuló indítvány ellen – 13-an tartózkodtak.

A döntés két héttel azelőtt született meg, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) Mumbaiban szintén megvitatja Oroszország és az ukrajnai háborúban őt támogató Fehéroroszország párizsi státuszát.

Az IPC tavaly az Orosz és a Fehérorosz Paralimpiai Bizottságot is eltiltotta a katonai beavatkozás miatt. Bár idén helyt adtak a felfüggesztés elleni fellebbezésnek, az orosz és fehérorosz parasportolók a mai napig nem indulhatnak versenyeken.

A fehéroroszok esetleges párizsi részvételéről később, külön döntenek. A paralimpiát 2024. augusztus 28. és szeptember 8. között rendezik a francia fővárosban.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések