A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ukrajna szerint orosz drónok támadták meg Romániát


Szarkavarásban élen járnak az ukránok, hiszem minden eszközzel azon vannak, hogy belerángassák a NATO-t az orosz-ukrán háborúba. Most éppen azzal álltak elő, hogy orosz drónok támadták meg Romániát, amit mostanra keleti szomszédaink meg is cáfoltak.


Bizonyítékul egy fotót és néhány szemtanú állítását tudták felhozni, miközben Bukarest cáfolta a jelentést – írja a Vg.hu.

Az ukrán kormány szerint vasárnap orosz drónok robbantak fel a NATO-tag Románia területén a Duna-parti ukrán kikötők elleni éjszakai támadások során, ami miatt szerintük sürgősen meg kell erősíteni az országuk légvédelmi képességeit. Az viszont problémát jelenthet, hogy Bukarest egyelőre tagadja, hogy orosz csapás érte volna – írta a Reuters.

Oleg Nikolenko, az ukrán külügyminisztérium szóvivője és az ukrán állami határőrszolgálat szerint vasárnap este az Izmail kikötője elleni masszív orosz támadás során több Shahed kamikaze drón is Románia területén zuhant le, majd robbant fel.

Ez egy újabb megerősítése annak, hogy az orosz rakétaterror nemcsak Ukrajna, hanem a szomszédos országok, köztük a NATO-tagállamok biztonságára is hatalmas fenyegetést jelent – jelentette ki Nikolenko, aki egy fotót is közzétett, amelyen egy robbanás lángjai láthatóak a Duna romániai partján, állítólag nem messze Odesszától.

Andrij Jermak, az ukrán elnök kabinetfőnöke szerint az incidens megmutatta, hogy a nyugati szövetségeseknek meg kell növelnie a légvédelmi és nagy hatótávolságú fegyverek szállítását, amelyek megakadályozhatnák, hogy Oroszország drónokat és rakétákat indítson Ukrajna irányába.

A Romániát ért támadás drámai fordulatot jelenthet a 18 hónapja tartó háborúban, amely során Moszkva rendszeresen hajtott végre nagy hatótávolságú légicsapásokat ukrán célpontok ellen. A NATO tagállamai kollektív védelmi kötelezettségeket vállaltak, és ez az incidens pedig a teljes katonai szövetség belépését jelentheti a háborúba.

Igaz, Bukarest teljes mértékben cáfolta az ukrán jelentést, és a védelmi minisztérium szerint nem érte őket támadás.

Az még nem ismert, hogy vajon az ukrán kormány rosszul értesült, hamis állításokkal próbálta meg feltüzelni a nyugati szövetségeseit, vagy Románia ferdít, és egyszerűen csak el akarja kerülni, hogy a NATO belépjen egy olyan háborúba, amihez elvileg semmi köze nem lenne.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések