A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Újabb vécének tűnő drog-és prostiközpontot épít Karácsony


Újabb drog-és prostiközpont jöhet létre a fővárosban, közvécének álcázva. Ezúttal a II. János Pál pápa téren alakítanak ki nyilvános illemhelyet, ami Karácsony Gergely Budapestjén általában azt jelenti, a teret ellepik a hajléktalanok, a kábítószerfogyasztók, az örömlányok, akik a közvécéket mindenre használják, csak arra nem, amiért épültek. 

A józsefvárosi nyilvános vécé ötlete egy budapesti lakosé, és a Városháza által meghirdetett közösségi költségvetés keretein belül valósul meg. A Metropol információi szerint a helyszín megnevezése nélküli elképzelést 3,6 ezer fővárosi lakos szavazta meg, majd vélhetően Pikó András polgármester és a főpolgármester, valamint az ötletadó közös döntése nyomán választották ki részben a II. János Pál pápa teret. 

Az ötlet nem nyerte el a helyiek tetszését, főleg azután, hogy kiderült, a pár sarokkal odébb lévő Blaha Lujza téren és a Losonci téren is leginkább drogosok hajléktalanok és prostituáltak használják a vécét.

A portálnak a helyi lakosok úgy fogalmaztak, határozottan ellenzik a nyilvános vécét, főleg úgy, ahogyan mostanában ezt kivitelezik. – Ez itt Józsefváros, a közbiztonság az elmúlt években a béke feneke alá süllyedt, a kerület vezetése pedig csak nézi, ahogyan romlik minden. 

Egy illemhely olyan gócpont lesz a II. János Pál pápa téren, ami csak még jobban vonzza a hajléktalanokat, akik nem rendeltetésszerűen használják az épületet. Ezek is büdösek lesznek, elhanyagoltak és ahogyan már számtalan helyen a kerületben, ocsmány állapotúak. 

Hétköznapi kerületi nem használja éppen ezek miatt, teljes pénzkidobás. Nekünk ez nem hiányzik ide! Közvécék kellenek, de olyan módon, hogy legyen egy felelős, aki őrzi és takarítja. Láttuk, hogy a Blahán is milyen körülmények voltak, prostik, drogosok és hajléktalanok használták – mondta egy hölgy, aki a tér szomszédságában él.

A Metropol felidézte, a Blaha Lujza téren és a Losonci téren is áldatlan állapotok uralkodnak az illemhelyek, ezek drogelosztóként, illetve prostituáltak „munkahelyeként” működnek. 

– Pikó András Losonci téri játszótere, illetve az annak közepén lévő vécé és a környező bokros terület még durvább, mint a Blaha Lujza téri. 

Itt már 4-5 ezer forintért árulják magukat a lányok, a pénzt pedig egy kristály nevű drogra költik, de más szer- és alkoholfüggők is héderelnek a téren. Józsefvárosban durvul a helyzet: a Losonci téri prostikat és drogosokat sajnos már „megszokták” a környékbeliek. 

Most ugyanettől tartanak a helyiek, akik úgy vélik: a megkérdezésük nélkül épülő közvécé is drog- és prostiközpont lesz – írta a portál.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések