Hirdessen itt

UEFA: súlyos büntetést kapott a román szövetség


Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) 52 ezer euróra (20 millió forint) és egy zárt kapus hazai meccsre büntette meg a Román Labdarúgó-szövetséget a Koszovó elleni Eb-selejtezőn történt szurkolói rendbontás miatt. 

Mint megírtuk, szeptember 2-én a Románia–Koszovó (2–0) Eb-selejtező mindössze 15 perc után félbeszakadt, amikor a román szurkolók egy transzparensre azt írták: „Koszovó az Szerbia”, ezért a vendégjátékosok levonultak a pályáról, a találkozó pedig csaknem egy óráig szünetelt.

Az FRF-fel szemben hat pont miatt emeltek vádat: nyilvános átjárók elzárása, pirotechnikai eszközök használata, tárgyak eldobálása, sértő, provokatív üzenet megjelentetése (molinón és a szurkolók részéről), valamint rasszista magatartás.

Az UEFA mostani ítélete szerint a román szövetségnek 52 ezer eurót (20 millió forint) kell fizetnie, továbbá a következő hazai selejtezőt zárt kapuk mögött kell megrendeznie.

A román szövetség (FRF) a közleményében elítélte a rendbontó szurkolók tettét. Továbbá az FRF úgy döntött, hogy az október 15-i, Andorra elleni meccsre – a szabályokkal összhangban – a 14 éven aluliakat ingyen beengedik, tíz gyermekenként egy kísérő mellett.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések