A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Több tízmilliót sikkasztott el a szerencsejáték-függő polgármester


Az ügyészség egyezséget kötött a vádlottakkal. 

A vádirati tényállás szerint a férfi 2010. és 2021. évek között Siklósnagyfalu község polgármestere volt, míg élettársa az Önkormányzati Hivatalánál állt munkaviszonyban. A nő a munkakörébe tartozó egyes pénzügyi feladatok ellátása céljából az önkormányzat bankszámláihoz hozzáféréssel rendelkezett. A polgármester 2020-ban folyamatosan sikkasztott különböző összegeket az önkormányzattól.

Erre oly módon került sor, hogy az élettársa az önkormányzat bankszámlájáról a polgármester bankszámlájára utalt át összegeket, amelyet részben saját szükségleteikre, részben

a polgármester szerencsejáték szenvedélyére fordítottak.

Emellett a polgármester kérésére az élettárs a saját számlájára is utalt az önkormányzat pénzéből. A vádlottak 2020-ban több mint 8 millió forint kárt okoztak az önkormányzatnak.

A Siklósnagyfalu Növénytermesztési Szolgáltató Szociális Szövetkezetet 2015-ben alapították, melynek vezető tisztségviselője a polgármester volt, aki a szövetkezet bankkártyáit magánál tartotta és azt használta. A polgármester 2016 és 2020 között számos alkalommal jogosulatlan vásárolt a kártyával, melyet nem a szövetkezet céljaira, hanem szerencsejáték szenvedélyének finanszírozására fordított. A szövetkezet számlájáról a polgármester mellett élettársa is jogosulatlan átutalásokat hajtott végre 2020. évben.

A polgármester a négy év alatt közel 34 millió forintot használt fel a szövetkezet pénzéből,

 melyből az élettársával közösen 8 millió forintot költöttek el. A vádlottak cselekménye a jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntettének a megállapítására alkalmas. A Siklósi Járási Ügyészség a vádlottakkal egyezséget kötött, mely alapján az ügyészség négy év börtön kiszabását kérte a polgármesterrel szemben.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések