A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Több mint hatvan anarchista ellen emeltek vádat egy amerikai államban


Rendőrség elleni erőszakos fellépés miatt egy radikális mozgalom 61 tagja ellen emeltek vádat Georgia államban − derül ki a szerdán nyilvánosságra hozott bírósági iratokból. 

A magát Stop Cop Citynek nevező mozgalom megvádolt tagjait az ügyészség militáns anarchistaként írta le. A szervezet az Egyesült Államokat elborító 2020 nyári, faji indíttatású tüntetések nyomán jött létre, és a hozzá csatlakozók erőszakos cselekményeket követtek el. 

A vádirat szerint a csoport tagjai bűnszervezetben követték el a terhükre rótt bűntetteket, ami súlyosbító körülménynek számít.

A Stop Cop City mozgalom eredetileg azért jött létre, hogy megakadályozza egy rendőrségi és tűzoltósági kiképzőközpont felépítését Atlanta körzetében. Az aktivisták szerint a létesítmény tovább erősíti a rendőrséget, az építkezés pedig környezetterheléssel jár.

A vádirat számos esetet részletez, amikor a lazán szerveződő mozgalom tagjai bűncselekményeket követtek el. Megemlíti egy rendőrautó felgyújtását idén januárban, valamint a hatóság elleni erőszakos fellépést egy építkezési területen, amikor 150 maszkos tiltakozó felgyújtotta az építési eszközöket is, majd egy közeli zenei fesztivál közönségében elvegyülve próbált eltűnni.

A militáns anarchista szervezet tagjai közül többen már őrizetben vannak többek között belföldi terrorizmus vádjával.

2020 nyarán a George Floyd halála után kibontakozó tiltakozáshullám az Egyesült Államok több nagyvárosában vált erőszakossá, a tüntetéseken pedig visszatérő követelés volt a rendőrség forrásainak megvonása.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések