A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szűz Máriát gúnyoló festményt állítottak ki Budapesten – Eltávolítását követeli a KDNP-s képviselő


Magyarországon is terjed az a Nyugatról származó vallásellenesség, ami egyesek szemléletét úgy megfertőzi, nemcsak hogy a tisztelet legkisebb jelét sem mutatják a kereszténység iránt, de vicc, gyalázat tárgyává teszik azt. A legmegdöbbentőbb, hogy ezen személyek kreálmányait még ki is állítják. 

Kitiltaná egy XVIII. kerületi kiállításról drMáriás képeit a helyi önkormányzat KDNP-s képviselője, Szarvas Attila, ugyanis úgy véli – nagyon helyesen -, hogy a festmények vallási és erkölcsi érzéseket sértenek.

A képviselőnél a közéleti szereplőket előszeretettel kigúnyoló „művész” A dadaizmus győzelme elkerülhetetlen című kiállítása verte ki a biztosítékot. A Kondor Béla Művelődési Házban látható tárlaton többek közt ott szerepel a „Schmidt Szűz Mária és kisdede Ungár Péter a NER templomában” című képe is, a képviselő az erről készült fotót osztotta meg posztjában hozzátéve, hogy a „keményebb képeket” nem teszi közzé. Szarvas egyúttal felszólította a kerület vezetőit, hogy

„azonnal távolíttassák el a gyerekek által is sűrűn látogatott művelődési ház központi helységében, szemmagaságba elhelyezett vallási és erkölcsi érzéseket mélyen sértő képeket.”

A bejegyzésre reagált maga a „művész”, drMáriás is, aki pedig a politikai botrányokkal legitimálja vallásgyalázó tevékenységét:

„Totális botrány a Havannán! A dadaizmus győzelme elkerülhetetlen című, a Kondor Béla Közösségi Házban rendezett nagy sikerű kiállítás azonnali betiltását követeli a KDNP erkölcsi kérdésekre hivatkozva azon a napon, amikor lemondott a 18. kerületi fideszes képviselő, aki meg akarta kenni a Kétfarkú jelöltjét! A kiállítás képei, a fizikai környezet és a politikai pillanat olyan mértékben erősíti fel az élményt, hogy nyugodtan kimondhatjuk: ma a Havanna-lakótelep a világ közepe és a kiállítás a dadaizmus világraszóló legnagyobb szabású önműködő alkotása! Ha nem sikerül bezáratni, október 4-éig látható. Sőt, már albumok is kaphatók a helyszínen! Városi szafari a legmagasabb szinten megdöbbentő időutazással és mérhetetlen katartikus élménnyel!”

DrMáriás posztjában arra a Lévai István Zoltánra utal, aki tegnap mondott le, miután kiderült: a fideszes politikus ötmillió forintot ígért egy kutyapártosnak az indulásért cserébe, hogy ezzel gyengítse a jelenlegi polgármester, a DK-s Szaniszló Sándor esélyeit az újraválasztásra.

A vallásgyalázó „művész” Facebook oldalát szemlélve azonban kiderül, hogy nem ez az első kreálmánya, amivel a kereszténységet tiporja sárba:


A KDNP-s képviselő felháborodása jogos, és követelésének, miszerint távolíttassák el a vallásgyalázó képeket, minden további nélkül eleget kell tenni. A – vélhetően baloldali szemléletű – „művész” persze nem érti, mi a probléma azzal, hogy Szűz Máriát, a Magyarok Nagyasszonyát vicc tárgyává teszi…
 

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések