A bögrés meggyes süti tésztájában bónuszként most diódarabok is roppannak.
Ezzel a bögrés meggyes sütivel tényleg alig van munka: csak keverd össze a hozzávalókat, és mehetnek is a sütőbe. Mivel a meggy jó párost alkot a dióval, ebből is érdemes egy keveset belevagdosni.
Hozzávalók
👉 30 dkg meggy
👉 5 dkg dió
👉 2 tojás
👉 1 bögre liszt
👉 1 bögre cukor
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 0.5 bögre olaj
👉 0.5 csomag sütőpor
Elkészítés:
A meggyet mosd meg és magozd ki. A diót vágd durvára.
A kétféle cukrot keverd habosra a tojással, majd öntsd hozzá először az olajat, utána a sütőporral elkevert lisztet. Keverj belőle csomómentes tésztát, majd forgasd bele a diót is. Egyengesd el sütőpapírral kibélelt tepsiben, szórd meg a tetejét a meggyel, és told 180 fokos sütőbe 45 percre, amíg a beleszúrt villára nem ragad rá a tészta.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések