A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szlovákiai választás – a mérések szerint bejut a parlamentbe a magyar párt


A közvéleménykutató intézetek mérései egyre magasabb számokat mutatnak, egyre több eredmény azt mutatja, hogy bekerül a Szövetség a parlamentbe – mondta Forró Krisztián, a felvidéki magyar párt, a Szövetség elnöke a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. 

Az elnök hozzátette: a siker ekkor ismétlődni fog, hiszen tavaly a megyei választásokon a Szövetség lett a legsikeresebb magyar párt 54 megyei képviselővel.

„Minden esélyünk megvan arra, hogy történelmi sikert érjünk el most is”

– vélte a politikus, utalva rá, hogy Szlovákiában 8,5 százalék a magyar lakosság aránya, így az 5 százalékos küszöb reális, elérhető cél.

Forró Krisztián a telefonos interjúban azt mondta, az elmúlt 3,5 év kormányzását a káosz jellemezte, míg a Szövetség „mindig a józanság hangja volt”.

Kiemelte, hogy ahol a megyei képviselő-testületekben erős képviseletük van, stabil, megbízható, együttműködő partnerek tudnak lenni, de a múltban is az egységes magyar párt biztosította a stabilitást. Példaként említette, hogy a Magyar Koalíció Pártja (MKP) kormánytagsága idején sikerült bejuttatni az országot az Európai Unióba és a NATO-ba, illetve segítségükkel megállítani a Meciar-korszakot.

A Szövetség elnöke hangsúlyozta, hogy a szlovák pártok nem oldják meg a magyarság problémáit és a régió gondjait sem, ahol a magyarok élnek, ezáltal mindenkit büntetnek, aki a térségben él.

Amióta nincs magyar képviselet, nincsenek itt befektetések, út-, vasút-, csatornahálózat-fejlesztések.

Itt az idő, hogy kezünkbe vegyük a sorsunkat, ne a pályán kívülről kiabáljunk be, ott legyünk a focipályán, és akkor gólt is tudunk rúgni; ez a cél - fogalmazott Forró Krisztián.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések