A színes cukorkás kekszek alapja egyszerű vajas tészta. Gyerekeknek nem is kell finomabb vendégváró.
Ezekért a színes cukorkákkal ízesített vajas kekszekért minden gyerek és felnőtt odáig lesz. Az édes tésztában roppannak a cukordarabok, miközben a belseje még finom ragacsos marad. Vaj helyett semmiképp ne használj margarint, mert azzal nem ilyen finom illatos a végeredmény.
A megadott mennyiségből két gáztepsire való keksz készíthető.
Hozzávalók 16 darabhoz
👉 20 dkg liszt
👉 15 dkg cukor
👉 10 dkg vaj
👉 5 dkg színes cukorka
👉 1 tojás
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 teáskanál sütőpor
👉 1 csipet só
Elkészítés:
A lisztet keverd el a sütőporral, majd add hozzá a kétféle cukrot, a tojást, a felkockázott hideg vajat és a sót. Dolgozd jól össze.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral. A masszából formálj diónyi golyókat, majd a tenyereddel lapítsd ki, és helyezd el egymás mellett a tepsiben. Hagyj köztük helyet, mert sütés közben nőni fognak. A tetejükbe nyomkodd bele a színes cukorkákat, és told 180 fokos sütőbe 10 percre. Amikor a darabok széle kezd megbarnulni, vedd ki a sütőből, és hagyd kihűlni.
Dobozban napokig puhák maradnak a kekszek.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések