Hirdessen itt

Színes cukrokkal sült, ropogós keksz: akkor finom, ha ragacsos a belseje


A színes cukorkás kekszek alapja egyszerű vajas tészta. Gyerekeknek nem is kell finomabb vendégváró.


Ezekért a színes cukorkákkal ízesített vajas kekszekért minden gyerek és felnőtt odáig lesz. Az édes tésztában roppannak a cukordarabok, miközben a belseje még finom ragacsos marad. Vaj helyett semmiképp ne használj margarint, mert azzal nem ilyen finom illatos a végeredmény.

A megadott mennyiségből két gáztepsire való keksz készíthető.

Hozzávalók 16 darabhoz

👉 20 dkg liszt
👉 15 dkg cukor
👉 10 dkg vaj
👉 5 dkg színes cukorka
👉 1 tojás
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 teáskanál sütőpor
👉 1 csipet só

Elkészítés:

A lisztet keverd el a sütőporral, majd add hozzá a kétféle cukrot, a tojást, a felkockázott hideg vajat és a sót. Dolgozd jól össze.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral. A masszából formálj diónyi golyókat, majd a tenyereddel lapítsd ki, és helyezd el egymás mellett a tepsiben. Hagyj köztük helyet, mert sütés közben nőni fognak. A tetejükbe nyomkodd bele a színes cukorkákat, és told 180 fokos sütőbe 10 percre. Amikor a darabok széle kezd megbarnulni, vedd ki a sütőből, és hagyd kihűlni.

Dobozban napokig puhák maradnak a kekszek.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések