Az illatos szilvás morzsasüti két rétegből áll: alul a gazdag gyümölcstöltelékből, felül a roppanós morzsából.
A morzsasüti lényege, hogy a jellemzően gyümölcsös réteget rámorzsolt, ropogós tésztaréteg fedi be. Nincs ez másképp ennek a szilvás receptnek az esetében sem. A remegős állagról az étkezési keményítő gondoskodik. Amikor megízleled, valami különlegeset is érezni fogsz benne: ez a kardamom, amit ma már bármelyik boltban beszerezhetsz.
Hozzávalók 4 személyre
A gyümölcsös réteghez:
👉 1 kg szilva
👉 15 dkg cukor
👉 2 evőkanál étkezési keményítő
👉 1 teáskanál fahéj
👉 1 teáskanál kardamom
👉 0.5 citrom
👉 vaj a tepsi kikenéséhez
A morzsához:
👉 10 dkg liszt
👉 10 dkg zabpehely
👉 10 dkg puha vaj
👉 7.5 dkg cukor
👉 1 teáskanál kardamom
👉 1 teáskanál fahéj
Elkészítés:
A gyümölcsös réteghez a szilvát mosd meg, magozd ki és darabold fel. Keverd össze a cukorral, az étkezési keményítővel, a fahéjjal, a kardamommal, a citrom reszelt héjával és kifacsart levével.A morzsához a lisztet, a zabpelyhet és a cukrot tedd egy tálba. Add hozzá a fűszereket, utána a szoba-hőmérsékletű, puha vajat, és az ujjaiddal dolgozd őket össze morzsás állagúra.
A szilvás keveréket oszd el egy kivajazott tepsi aljában. Szórd meg a morzsával, és 180 fokon 45 perc alatt süsd készre.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések