A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szijjártó Péter: Magyarország éllovas lesz az autóipar átalakulásában


Az európai gazdaság jövőbeli alakulására az autóipar változása lesz a legnagyobb hatással, és ennek az átalakulásnak Magyarország a globális éllovasai közé tartozik – fogalmazott a külgazdasági és külügyminiszter, miután vendégül látta a BYD autóipari vállalat elnökét Dunakeszin. Szijjártó Péter kiemelte, hogy a vállalat az egyik legjelentősebb szereplő az autóiparban.  


Az európai gazdaság jövőbeli alakulására az autóipar változása lesz a legnagyobb hatással, és ennek az átalakulásnak Magyarország az egyik éllovasa – írta Facebook-posztjában szombaton a külgazdasági és külügyminiszter, miután vendégül látta Vang Csuan-fut (Wang Chuanfu), a BYD autóipari vállalat elnökét, akivel áttekintették a vállalat magyarországi működésének tapasztalatait.

Szijjártó Péter posztjában úgy fogalmazott: a BYD a világ egyik legsikeresebb autóipari vállalata, csak augusztusban több mint 274 ezer ekektromos járművet adott el, illetve idén összesen 3 milliót gyárt majd. A BYD az egyik legjelentősebb szereplője az autóipar meghatározó változásainak.

Ma Dunakeszin láttam vendégül a vállalat tulajdonosát és elnökét, Vang Csuan-fut, akivel áttekintettük az autóipar globális átalakulását. Egyértelműen megállapítottuk, hogy az európai gazdaság jövőbeli alakulására az autóipar változása lesz a legnagyobb hatással, és ennek az átalakulásnak Magyarország a globális éllovasai közé tartozik – írta posztjában a miniszter.

Szijjártó Péter megemlítette, hogy Vang Csuan-fu most éppen egy európai körúton van, ennek keretében látogatott el Dunakeszire is, aminek köszönhetően közösen áttekinthették magyarországi működésük tapasztalatait. A BYD elnöke örömmel nyugtázta, hogy egyre több magyar város utcáit róják vállalatai elektromos buszai – fűzte hozzá bejegyzésének végén a tárcavezető.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések