Még finomabb lesz a nyárvégi lecsó, ha padlizsánt és cukkinit is főzöl hozzá.
Ugyan a franciák padlizsános-cukkinis lecsója, a ratatouille sütőben készül, ugyanezt elkészítheted lábosban főzve is. A végeredmény egy fűszeres, szaftos egytálétel, amelyet kedved szerint bolondíthatsz meg erős paprikával is. Bár sok lecsóreceptnek kötelező eleme a kolbász, ez a változat anélkül is nagyon jól működik.
Hozzávalók 4 személyre
👉 50 dkg paprika
👉 50 dkg paradicsom
👉 2 cukkini
👉 2 ág rozmaring
👉 1 padlizsán
👉 1 nagy hagyma
👉 1 evőkanál pirospaprika
👉 só
👉 bors
👉 1 hegyes erős paprika (elmaradhat)
Elkészítés:
A zöldségeket készítsd elő: a paprikát csumázd ki, és vágd karikákra. A paradicsomot, a padlizsánt és a cukkinit szeleteld fel. A hagymát vágd apróra, és olajon fonnyaszd meg. Húzd le a tűzről, keverd el a pirospaprikával, majd add hozzá a zöldségeket.
Ha szereted a csípőset, erős paprikát is tegyél hozzá. Szórd meg sóval és borssal, dobj bele friss rozmaringágakat, és lassú tűzön kezdd el összefőzni. Nagyjából 45 perc kell neki, amíg minden megpuhul, és a paradicsom is annyi levet enged, hogy jó szaftos legyen. Ekkor tálalhatod friss kenyérrel. A maradékot nyugodtan tedd el másnapra, mert felmelegítve is nagyon finom.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések