Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Szaftos nyárvégi lecsó padlizsánnal és cukkinivel: ehhez tényleg jól megy a friss kenyér


Még finomabb lesz a nyárvégi lecsó, ha padlizsánt és cukkinit is főzöl hozzá.


Ugyan a franciák padlizsános-cukkinis lecsója, a ratatouille sütőben készül, ugyanezt elkészítheted lábosban főzve is. A végeredmény egy fűszeres, szaftos egytálétel, amelyet kedved szerint bolondíthatsz meg erős paprikával is. Bár sok lecsóreceptnek kötelező eleme a kolbász, ez a változat anélkül is nagyon jól működik.

Hozzávalók 4 személyre

👉 50 dkg paprika
👉 50 dkg paradicsom
👉 2 cukkini
👉 2 ág rozmaring
👉 1 padlizsán
👉 1 nagy hagyma
👉 1 evőkanál pirospaprika
👉 só
👉 bors
👉 1 hegyes erős paprika (elmaradhat)

Elkészítés:

A zöldségeket készítsd elő: a paprikát csumázd ki, és vágd karikákra. A paradicsomot, a padlizsánt és a cukkinit szeleteld fel. A hagymát vágd apróra, és olajon fonnyaszd meg. Húzd le a tűzről, keverd el a pirospaprikával, majd add hozzá a zöldségeket.

Ha szereted a csípőset, erős paprikát is tegyél hozzá. Szórd meg sóval és borssal, dobj bele friss rozmaringágakat, és lassú tűzön kezdd el összefőzni. Nagyjából 45 perc kell neki, amíg minden megpuhul, és a paradicsom is annyi levet enged, hogy jó szaftos legyen. Ekkor tálalhatod friss kenyérrel. A maradékot nyugodtan tedd el másnapra, mert felmelegítve is nagyon finom.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések