Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Szaftos és ropogós mini fasírtgolyók: vendégvárónak vagy családi falatozáshoz tökéletes


A mini fasírtgolyókat még harapni sem kell. Tökéletesek vendégváráshoz, de a gyerekek is imádni fogják őket.


Ha már el tudod készíteni a tökéletes fasírtot, állítsd össze őket mini golyók formájában is! A húsos massza ugyanolyan, mint a hagyományos társánál, de most formázz belőle kis gombócokat, és így süsd ki őket bő olajban. Retró, de jópofa megoldás, ha fogpiszkáló segítségével egy fej káposztára tűzöd őket.

Hozzávalók 4 személyre

👉 50 dkg darált hús
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 hagyma
👉 1 tojás
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 0.5 zsemle
👉 0.5 csokor petrezselyem
👉 só
👉 bors
👉 bő olaj a sütéshez
👉 10 dkg zsemlemorzsa a forgatáshoz

Elkészítés:

A zsemlét áztasd kevés vízbe tíz percre, utána nyomkodd ki belőle a nedvességet, és tedd egy tálba. Add hozzá a reszelt hagymát és fokhagymát, a tojást, a pirospaprikát, a sót, a borsot és az apróra vágott petrezselymet. Gyúrd össze egyneműre. Ha van időd, érdemes a hűtőben pihentetni fél-egy órát, hogy az ízei összeérjenek. Utána formázz belőle kis gombócokat, és forgasd meg őket zsemlemorzsában.

Egy serpenyőben hevíts annyi olajat, ami legalább félig ellepi a golyókat. Oldalanként két-három perc alatt süsd őket ropogósra. A kisült fasírtgolyókat szedd papírtörlőre, hogy felitassa a felesleges zsiradékot.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések