Hirdessen itt

Sütőben sült, szaftos bundás kenyér: a maradék legjobb felhasználása


A sütőben sült bundás kenyér különlegessége, hogy sokféle sajt is olvad a szeletek mellett a tepsiben.



Ha sütőben készíted el a reggelire vagy vacsorára való bundás kenyeret, biztos lehetsz abban, hogy nem szívja tele magát olajjal. Többféle sajtot is olvassz össze hozzá: a füstölt sajt, a cheddar és a mozzarella csodásan harmonizálnak benne. Most a szikkadt, többnapos kenyér is újjászülethet!

Hozzávalók 4 személyre

👉 10 dkg füstölt sajt
👉 10 dkg cheddar sajt
👉 10 dkg mozzarella
👉 8 szelet kenyér
👉 4 tojás
👉 5 dl tejszín
👉 1 teáskanál oregánó
👉 só
👉 bors
👉 késhegynyi chili

Elkészítés:

A tojásokat szórd meg sóval, borssal, oregánóval és chilivel, és verd fel a tejszínnel. Áztasd bele a kenyereket, és amikor megszívták magukat, helyezd el őket egymás mellett egy tepsiben. Öntsd rá a maradék tojásos-tejszínes keveréket. A sajtokat reszeld le, és szórd a kenyerek mellé és a tetejükre. 200 fokon fél óra alatt süsd készre.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések