A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sűrű édesburgonya-krémleves cukkinivel: kíméli a gyomrot, mégis nagyon finom


A cukkinivel főtt édesburgonya-krémleves selymes, egészséges, és a gyomrot sem terheli meg.


Ha beköszöntenek a hűvösebb napok, nagyon jól fog esni egy nagy tányér édesburgonya-krémleves, amit most cukkinivel együtt főzve készíthetsz el. A semleges ízű, tökfélékhez tartozó cukkini számtalan ételt dob fel, legyen szó főfogásról, köretről vagy akár édességről. Ha nem szereted a csípőset, használhatsz kevesebb chilit, vagy teljesen el is hagyhatod.

Hozzávalók

👉 3 gerezd fokhagyma
👉 3 dkg vaj
👉 2 cukkini
👉 2 dl tejszín
👉 1 l zöldségalaplé
👉 1 hagyma
👉 1 édeskrumpli
👉 1 chilipaprika
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A vajat egy lábosban olvaszd fel. Párold rajta üvegesre a felaprított hagymát, majd add hozzá a nagyobb szeletekre vágott fokhagymát és a felaprított chilipaprikát is, és ezzel együtt kevergesd egy-két percig.

Közben az édeskrumplit hámozd meg, és a cukkinivel együtt kockázd fel. Add a hagymás keverékhez őket, forgasd össze, és öntsd fel az alaplével. Szórd meg sóval, borssal, és negyedóra alatt főzd az egészet puhára. Amikor készen van, pürésítsd botmixerrel vagy turmixgépben. Öntsd vissza a lábosba, add hozzá a tejszínt, és forrald össze.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések