A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sóágyon sült, kakukkfüves csirkecombok: egyszerű elven készül a csodás ebéd


Alig kell valami hozzá, a végeredmény mégis fejedelmi.


A sóágyon sült csirkecombok lényege, hogy az enyhén befűszerezett húst egy kiló sóba kell fektetni, és így kisütni. Jöhet még mellé egy kevés hagyma és zöldfűszerek, de túlzásba vinni az ízesítést felesleges. Akkor is jó választás, ha viszonylag kevés pénzből szeretnél tartalmas fogást tenni az asztalra.

Hozzávalók 4 személyre

👉 8 csirkealsócomb
👉 3 szál kakukkfű
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 1 kg só
👉 1 lila hagyma
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 1 kávéskanál bors
👉 0.5 citrom

Elkészítés:

Az olívaolajat keverd össze a pirospaprikával és a borssal. Forgasd meg a csirkecombokat ebben a pácban, és pihentesd a hűtőben egy órát. Közben a lila hagymát cikkezd fel, a citromot vágd karikákra.

A sót öntsd egy tepsibe. Fektesd bele a bepácolt csirkecombokat, rakd ki körben a hagymával és a citrommal, tedd mellé a friss kakukkfüvet, és told 180 fokos sütőbe egy órára. Letakarni nem szükséges. Félidőben fordítsd meg, hogy minden oldalát egyenletesen érje a sós alap. Amikor a színe már szép piros és a bőre ropogós, készen van.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések