A tejszínes, sajtos tepsis krumpli húsmentes főfogásként vagy ünnepi köretként egyaránt jól működik.
Ennek a krémes, tejszínes tepsis krumplinak a tetején ropogósra pirul a sajt. A szószba keverj egy tojást, ez jól összetartja, és bolondítsd meg egy kevés szerecsendióval is. A hagyományos rakott krumplihoz hasonló, de könnyebb és húsmentes egytálétel akár húsok mellé köretnek is megállja a helyét.
Hozzávalók
👉 1 kg krumpli
👉 20 dkg reszelt sajt
👉 3 dl tejszín
👉 1 tojás
👉 1 kávéskanál szerecsendió
👉 só
👉 bors
👉 vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A krumplit héjában főzd elő 15-20 perc alatt. Tedd a kifőtt krumplikat hideg vízzel teli edénybe, hogy hamarabb kihűljenek. Ha már kézbe tudod venni, hámozd meg őket. A tejszínt keverd össze a tojással, a borssal és a szerecsendióval. A sajtot reszeld le.
Egy tepsit kenj ki vajjal. Karikázd bele a krumplik felét, és szórd meg őket sóval. Locsold meg a tojásos tejszín felével, erre szórd a sajt felét. Ezt fedd be a krumpli, a szósz és a sajt másik felével. Takard le alufóliával, és told 200 fokos sütőbe. Fél óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és további negyedóra alatt pirítsd meg a tetején a sajtot.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések