Az egészséges és kalóriaszegény zöldségfasírtba kerül reszelt répa és cukkini is, az egészet tökmag koronázza meg.
Ebben a répás-cukkinis zöldségfasírtban minden megvan, amitől egy fogás egészséges lesz: minimális olajon sül, liszt helyett zabpehely tartja össze, ráadásul ásványi anyagokban gazdag tökmag is kerül bele. Salátával tálalva tökéletes ebéd, de jól megy hozzá a barna rizs is.
Hozzávalók 4 személyre
👉 10 dkg zabpehely
👉 5 dkg tökmag
👉 1 közepes sárgarépa
👉 1 cukkini
👉 1 tojás
👉 1 hagyma
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj
Elkészítés:
A cukkinit reszeld le és sózd be. Hagyd állni negyedórát, utána nyomkodd ki belőle a folyadékot. Közben a hagymát vágd apróra, és kevés olajon párold meg.
A kinyomkodott cukkinit tedd egy tálba. Add hozzá a megpucolt, lereszelt répát, a tojást, a hagymát. Sózd, borsozd, keverd hozzá a tökmagot, és kanalanként annyi zabpelyhet, hogy jól kezelhető masszát kapj. Formázz belőle lepényeket, és kevés olajon oldalanként három-négy perc alatt süsd pirosra.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések