A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Robert C. Castel: A Nord Stream csupán a kezdet


Az Északi Áramlat pusztulásának az okai rendszerszintűek és logikusan következnek a szemünk előtt lezajló világrendváltásból.


Az Északi Áramlat egy éves évfordulójáról igen sokan megemlékeztek. Seymour Hersch egy még sötétebb, még cinikusabb politikai sakkhúzást vélt leleplezni az évforduló alkalmából publikált cikkében.

Mások tovább szinezgették a vezetékzúzó ukrán hazafiak regéjét – yachttal, tokkal, vonóval. Közben, csak úgy mellékesen gondoskodtak arról is, hogy Zaluzsnyij tábornokra hárítsák át a felelősséget. A jelenlegi nagy selyemzsinór fesztiválból kiindulva, neki már valószínűleg úgy is mindegy.

Újra átgondolva a történteket, én arra a következtetésre jutottam, hogy a támadással kapcsolatos személyes felelőség kérdése egy igen mellékes szempont.

Hogy miért?

Azért mert az Északi Áramlat pusztulásának az okai rendszerszintűek és logikusan következnek a szemünk előtt lezajló világrendváltásból.

A régi egypolusú világban a globális fontosságú biztonságpolitikai kérdéseket a főhatalmat gyakorló USA levette az asztalról.”

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések