A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rács mögött a szolnoki szikés támadó


Emberölési kísérlet miatt indítványozta az ügyészség pénteken annak a 62 éves nőnek a letartóztatását, aki a napokban orvosi szikével támadt a saját sógornőjére. 

Vagyoni viták miatt régóta rossz viszonyban volt rokonságával az a 62 éves szolnoki nő, aki a napokban egy orvosi szikével szurkálta meg sógornőjét. 

– A nő augusztus 30-án este megjelent a sógornője szolnoki lakásánál, ahol a csengetésére ajtót nyitó sógornőjét egy 3 centiméter pengehosszúságú – éllel és heggyel is rendelkező – orvosi szikével „Megöllek!” felkiáltással azonnal a mellkasának bal oldalán, két alkalommal, valamint a nyaki részen, szintén bal oldalon egy alkalommal megszúrta – tájékoztatott a részletekről dr. Ocsovai Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség szóvivője. Mint elmondta, a bántalmazott nőnek három helyen, 8 napon belül gyógyuló nyílt sebe keletkezett.

Figyelemmel azonban az elkövetés eszközére, valamint a célzott testtájékra, a cselekmény alkalmas volt a bekövetkezettnél ténylegesen súlyosabb, a nyaktájék tekintetében halálos eredménnyel járó sérülés okozására is. A súlyosabb sérülés azért maradt el, mert a sértett a mellkasára irányzott szúrások elől elmozdult, illetőleg a nyaka felé célzott szúró mozdulatkor a szikét megfogta, így az a nyakát csak kismértékben érte el, a keze viszont eközben megsérült

 – közölte a szóvivő. 

Az ügyészség indítványa szerint, figyelemmel a cselekmény jelentős tárgyi súlyára, és a kiszabható büntetés nagyságára ami 5-től -15 évig terjedő szabadságvesztés, megalapozottan feltehető a szökés, elrejtőzés veszélye. A körülményt erősíti, hogy a nőnek nincs tényleges lakóhelye, vagy ismerőse, barátja. 

Az ügyészség arra is hivatkozott, hogy a nővel szemben családi konfliktusok miatt már több büntetőeljárás is zajlik, így esetében a bűnismétlés veszélye is megalapozott. A bíróság az ügyészség indítványával egyetértve pénteken elrendelte a nő a letartóztatását. A bíróság végzését a nő tudomásul vette, a védője azonban fellebbezett az ellen, így az ügyben végleges döntést a Szolnoki Törvényszék hoz majd. 

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések