A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Putyin: Oroszország kiheverte a példátlan szankciós nyomást


Oroszország GDP-je ismét elérte az Ukrajnával kapcsolatos szankciók bevezetése előtti szintet – közölte Vlagyimir Putyin elnök hétfőn a 2024-2026-os szövetségi költségvetés tervezetéről szóló kormányülésen.
„Általánosságban elmondhatjuk, hogy az orosz gazdaság fellendülési szakasza lezárult. teljesen példátlan külső nyomásnak, az úgynevezett nyugati blokk egyes vezető elitjeinek szankciós támadásának ellenálltunk” – mondta Putyin.

– mondta Putyin.

Hozzátette, hogy Oroszország bruttó hazai terméke mostanra elérte a 2021-es szintet, és fontos, hogy megteremtsük a további stabil és hosszú távú fejlődés feltételeit.

Putyin megjegyezte, hogy áprilisban 1,2 százalékos GDP-növekedést prognosztizáltak, „de valójában már most túlteljesítettük ezt a célt, és az év végére a GDP növekedése elérheti a 2,5 százalékos, sőt a 2,8 százalékos szintet” – jósolta.

Az elnök emellett sürgette az ország pénzügyi hatóságait, hogy hozzanak intézkedéseket a nemzeti valuta megerősítésére.

“Az egyik fő probléma az infláció felgyorsulásával kapcsolatos. A fő tényező itt egyértelmű – ez a rubel gyengülése, és ennek okait világosan meg kell érteni, és késedelem nélkül kell időben döntéseket hozni” – jelentette ki Putyin.

Az orosz államfő bejelentette, hogy a következő három évre szóló állami költségvetés tervezetét már elkészítette a kormány, bár számos tételt illetően még nincs egyetértés. Felszólította a kormányt, hogy minél hamarabb véglegesítse a dokumentumot.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések