A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Puha és foszlós tökmagos pogácsa: frissen sütve nincs párja


A puha tökmagos pogácsa élesztővel készül, és a tészta belsejébe is jut a ropogós magvakból.


Ha te is igazi pogácsarajongó vagy, ez a foszlós tökmagos recept is ízleni fog. Bár a szuperegyszerű, pillanatok alatt elkészülő pogácsareceptek is nagyon finomak, ha van egy kis időd, érdemes nekiállni a kelt tésztából készült változatnak, mert annak egyszerűen nincs párja.

Hozzávalók 6 személyre

👉 60 dkg liszt
👉 20 dkg tejföl
👉 20 dkg vaj
👉 5 dkg tökmag
👉 2.5 dkg élesztő
👉 2 dl tej
👉 1 tojás
👉 1 csapott evőkanál só
👉 1 teáskanál cukor

A tetejére:
👉 1 tojás
👉 1 evőkanál tökmag
👉 1 evőkanál szezámmag

Elkészítés:

A tejet egy evőkanál tejföllel együtt langyosítsd meg. Add hozzá a cukrot, morzsold bele az élesztőt, és tíz perc alatt futtasd fel. A vajat olvaszd fel. A tésztába való tökmagot vágd apróra.

A lisztet szitáld egy tálba. Add hozzá a sót, a maradék langyos tejfölt, a tojást, az élesztős tejet, a tökmagot, és jól dolgozd ki. Letakarva pihentesd egy órát.

Amikor duplájára kelt, pogácsaszaggatóval szaggasd ki, és helyezd el őket egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Ebből az adagból legalább két tepsire való pogácsa ki fog jönni. Kend meg a tetejüket felvert tojással, szórd meg tökmaggal és szezámmaggal, majd újra takard le.

A sütőt melegítsd elő 200 fokra. Amíg melegszik, hagyd a pogácsákat másodszor is kelni, majd 20-25 perc alatt süsd őket pirosra.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések