Hirdessen itt

Pofonegyszerű túrós kiflik leveles tésztából: a roppanós kéreg lágy tölteléket rejt


Töltsd meg a leveles tésztát túrós töltelékkel, és hajtogasd fel kifli alakban!


A leveles tésztából készült túrós kiflik is bizonyítják, hogy nem kell órákat a konyhában tölteni ahhoz, hogy ellenállhatatlan finomságokat tegyél az asztalra. Ha szereted az édességeket, érdemes mindig tartanod egy csomag bolti leveles tésztát a hűtőben vagy a fagyasztóban, így akár szűk fél órán belül is friss és ropogós péksütiket állíthatsz össze.

Hozzávalók 6 személyre

👉 25 dkg túró
👉 2 csomag leveles tészta
👉 2 evőkanál kristálycukor
👉 1 evőkanál tejföl
👉 0.5 citrom
👉 1 tojás a kenéshez

Elkészítés:

A villával áttört túrót keverd ki a cukorral, a tejföllel, a citrom reszelt héjával és kifacsart levével.

A leveles tésztát csavard le, ha szükséges, olvaszd fel és nyújtsd ki. Vágd egyforma négyzetekre, és mindegyik közepébe helyezz egy kiskanál tölteléket. Csavard fel az alsó sarkuknál fogva őket, és formázd úgy, hogy kifli alakot vegyenek fel. Helyezd el őket egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, és kend meg a tetejüket felvert tojással. 180 fokon 15 perc alatt süsd őket pirosra.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések