A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pihe-puha muffin joghurttal a tésztájában: a belsejébe csokidarabok olvadnak


A joghurtos-csokis muffint csak össze kell keverni, és utána hagyni, hogy a kis darabok viszonylag rövid idő alatt kisüljenek.


A joghurtos-csokis muffin egyszerűen készül, mégis zseniális. Az egyszerű kevert tésztába csokidarabok kerülnek, amelyek lágyan olvadnak össze a sütivel. Választhatsz tejcsokit is, ha azt jobban szereted. Ha kapsz csokichipszet, azzal dolgozz, mert egyszerűbb a használata, de sima táblás változatból is nagyon finom lesz.

Hozzávalók 12 darabhoz

👉 30 dkg liszt
👉 10 dkg cukor
👉 10 dkg görög joghurt
👉 10 dkg csoki (ét vagy tej)
👉 2 tojás
👉 1.5 dl olaj
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 teáskanál szódabikarbóna
👉 1 teáskanál vaníliaaroma
👉 0.5 csomag sütőpor
👉 0.5 dl tej

Elkészítés:

A tojásokat keverd habosra a kétféle cukorral, majd ad hozzá a joghurtot, az olajat és a vaníliaaromát. Egy másik tálba szitáld bele a lisztet. Add hozzá a szódabikarbónát és a sütőport. Forgasd össze a cukros tojással, végül hígítsd a tejjel. A csokit, ha szükséges, darabold fel, és ezt is keverd a masszához.

Egy muffintepsit bélelj ki papírral, vagy kenj ki vajjal, és oszd el benne a tésztát. 180 fokon 20 perc alatt süsd a muffinokat készre.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések