A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Para-Kovács: Külföldön mindig azt mondom, hogy Romániából jöttem


"Mindig azt mondjuk, hogy szeretnénk, hogy normális ország legyen. De sosem lesz normális” – mondta a Klubrádióban a magyargyűlölő publicista.

"Olyan 70-80 év múlva ezt a részt ( a 2010-től fennálló korszakot - a szerk.) olvassák majd, akkor azt mondják, hogy voltak ilyen izék” – fogalmazta meg Para-Kovács Imre a Klubrádió műsorában a feltehetően az ellenzéki nézőközönség depresszióját enyhíteni hivatott mondatot.

De a java még csak ezután jött: amikor a műsorvezető, Kun Zsuzsa olyan élményeiről beszélt, hogy külföldön járva mindig megkérdezik tőle, hogy hogy viseli el az Orbán-rendszert, Para-Kovács kijelentette:

„Én mindig azt mondom, hogy román vagyok!”.

"Tőlem nem kérdezik meg. »Honnan jöttél?« »Romániából!« »Oh, hát az egy polgári demokrácia!«” – idézett fel egy beszélgetést, hozzátéve, hogy különösen az amerikaiaknál érzi azt, hogy „úgy néznek ránk, mint....”

Erre a műsorvezető felveti, hogy az amerikaiaknak ott van Trump, mire Para-Kovács így reagál: „Az is döbbenet volt. Azt gondoltuk, hogy az egy működő demokrácia, intézményrendszer, meg minden, és közben, mint egy falat kenyér, úgy várták, ezt a teljesen hülye suttyót”.

Ezt követően Para-Kovács megdicsérte Aczél Györgyöt, a műsorvezetővel meg is egyeznek abban, hogy a szocialista kultúrmindenes „egy ízléssel rendelkező ember volt”.

Az adás legvégén még aztán újra visszatérnek Magyaroszágra, és Para-Kovács kijelenti: „Mindig azt mondjuk, hogy szeretnénk, hogy normális ország legyen. De sosem lesz normális. Szeretném elmondani a kedves hallgatóknak, hogy voltak országok itt a földön, és voltak üres helyek. Mert az nem kellett senkinek, nem volt jó hely. És akkor bementek ide emberek, és azt mondták, hogy mi is ország vagyunk. És akkor a valódi országok mondták, hogy jól van persze.”

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések