A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megsemmisültek a Krím felé tartó ukrán erők


Erőt demonstrált az orosz Fekete-tengeri Flotta haditengerészeti légiereje


Orosz harci gépek megakadályozták az ukrán erők újabb partraszállási kísérletét, megsemmisítve négy amerikai gyártmányú katonai motorcsónakot és legénységüket a Fekete-tengeren, a Krím-félszigettől nyugatra – közölte hétfő reggel a védelmi minisztériumra hivatkozva az oroszhirek.hu.

A minisztérium szerint az egységek a Krím-félsziget legnyugatibb része, a Tarhankut-fok felé tartottak egy újabb elhibázott partraszállási kísérlet során.

A légierő “megsemmisített négy amerikai gyártmányú Willard Sea Force katonai gyorshajót az ukrán fegyveres erők partraszálló csoportjaival” – közölte a hadsereg.

Az előzményekről érdemes tudni, hogy a múlt héten az orosz erők állítólag több ukrán partraszállási kísérletet is meghiúsítottak. Ezután az ukrán erők transz szóvivője adománygyűjtésbe kezdett, hogy ilyen hajókat tudjanak még vásárolni.

Szerdán kora reggel az orosz hadsereg közölte, hogy elsüllyesztett “négy katonai motorcsónakot, amelyeken ukrán különleges ügynökökből álló, legfeljebb 50 fős partraszálló egység tartózkodott” egy meg nem nevezett helyen a Fekete-tengeren.

Később aznap egy orosz Szu-30-as vadászgép elsüllyesztett egy motorcsónakot a Kígyó-szigettől keletre, az ukrán Odessza kikötője közelében, a román felségvizekhez közel. Néhány órával később a minisztérium azt közölte, hogy egy másik ukrán motorcsónakot egy Szu-24-es bombázó semmisített meg a szigettől nyugatra.

Augusztus végén a védelmi minisztérium felvételeket tett közzé egy másik incidensről, amelyben állítása szerint egy orosz vadászgép megsemmisített egy amerikai gyártmányú motorcsónakot, amely egy ukrán kétéltű csapatot szállított a Kígyó-sziget közelében.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések