A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Orbán Viktor zárt körű beszédet mond szombaton, a Kötcsei pikniken: megvan, miről beszélhet


Ma rendezik meg a 2023-as kötcsei pikniket a Dobozy-kúrián, a miniszerelnök szombaton zárt körben mond beszédet a rendezvényen. Ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég jogi szakértője a Magyar Nemzetnek arról beszélt, az eseményen Orbán Viktor meghatározza a kormányzati feladatokat és irányvonalat az elkövetkező időkre - írja a Magyar Nemzet. 

– Az elmúlt években tapasztalható szélsőbaloldali-liberális nyomásgyakorlás és a keleti szomszédunk területén vívott proxyháború okozta politikai és gazdasági kihívások közepette kiemelten fontos a polgári-nemzeti közösség összetartása és együtt gondolkodása. A kormányfő ezzel kapcsolatos gondolatait – példátlan nemzetközi figyelem mellett – megismerhette a közvélemény a Tucker Carlson-interjúból, amely ugyanakkor számos olyan gondolatébresztő felvetést tartalmazott, amelyek bővebb kifejtésre adnak lehetőséget – mondta el a lapnak ifj. Lomnici Zoltán. 

A Századvég jogi szakértője 

a kötcsei piknikkel kapcsolatban közölte, hogy azon hagyományosan szellemi muníciót, politikai iránymutatást kap a polgári oldal a miniszterelnöktől és a jobboldal meghatározó szereplőitől.

Azzal kapcsolatban, hogy miért fontos a kormányfő kötcsei előadása, a szakértő megjegyezte: a miniszterelnök a Tranziton egy romantikus hasonlattal meghatározta a jelenlegi közpolitika hazai alap­jait és realitásait. 

Orbán Viktor kötcsei beszédei, amelyek Tusványoshoz hasonlóan az összejövetel csúcspontjának minősülnek, rendszerint programalkotó diskurzusnak számítanak, amelyekben a kormányfő hagyományosan érinteni szokta a magyarság és a nemzet sorskérdéseit, értekezik helyünkről és szerepünkről a világban, emellett a kormányfő rendszeresen bel- és külpolitikai helyzetértékelést ad, valamint kijelöli a kormányzati feladatokat és irányvonalat az elkövetkező időkre. 

– Kötcsén tradicionálisan számos kiemelt politikai és gazdasági probléma is napirendre kerül, elsősorban a kormányzati politika alakításának – akár belső, akár külső hatások következtében – megváltozott keretfeltételei miatt. Az összejövetel idei mottója: „Ahol a haza, ott a szabadság” – vagyis a szuverenitás, a nemzeti érdekek minden más (külső) elvárás és érdek elé helyezése lesz a középpontban, és valószínűsíthető, hogy a narratívát is e köré fogja felépíteni a miniszterelnök – fogalmazott a Századvég jogi szakértője.

A polgári pikniket 2004 óta a Polgári Magyarországért Alapítvány szervezi a kötcsei Dobozy-kúrián. 

A találkozókon elhangzott kormányfői beszédek rendre széles körű hazai és nemzetközi visszhangot váltanak ki. 

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések