A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nagyváradon tart előadást Nick Vujicic, világhírű motivációs tréner


Erdélybe látogat Nick Vujicic; a közismert ausztrál motivációs prédikátor szeptember 11-én a Nagyvárad Arénában tart előadást a hitről, a reményről és a szeretettről - írja a Maszol.ro. 

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület (KREK), a magyar miniszterelnökség illetékes államtitkársága, a nagyváradi önkormányzat és a Nem Adom fel Alapítvány közreműködése révén létrejött eseményt felvezető keddi sajtótájékoztatón Bogdán Szabolcs János püspök hangsúlyozta: ez nem egy színházi előadás, hanem egy egyházi alkalom arra, hogy imádkozzunk, hogy mindenkiben erősítse meg a hit, a remény és a szeretet ajándékát.

A szerb emigráns szülők gyermekeként Ausztráliában született Nick Vujicic, mint ismeretes, egy ritka betegségben, tetra-amelia szindrómában szenved, vagyis karok és lábak nélkül jött világra. Dénes István, a KREK főjegyzője szerint az előadásának címe – Higgy, remélj, szeress! –  elővetíti a tartalmat, olyan kitartásra ösztönöz, amire mindenkinek szüksége van. „Nemzetiségtől függően szükségünk van arra, hogy tudjunk hinni, legyen reményünk” – mondta.

Az angol nyelvű előadást az arénában magyarul és románul is fordítani fogják, és az összes egyház helyi vezetőit, képviselőit meghívták rá. A főjegyző aláhúzta: fontos, hogy együtt legyünk a családjainkkal az ilyen eseményeken, és főleg legyünk nyitottak a fogyatékkal élőkkel szemben. Nekik, mint hangsúlyozta ingyenes lesz a belépő, de előzetesen regisztrálniuk kell a Diakónia Keresztény Alapítvány nagyváradi fiókjánál.

Papp Szabolcs, a Nem adom fel alapítvány munkatársa köszönetet mondott, amiért első szóra nyitottak voltak arra, hogy ismét elhozzák Vujicicet Erdélybe. Korábban 2019-ben járt az országban, akkor Kolozsváron és Sepsiszentgyörgyön tartott előadást. A magyar kormány támogatásával viszont nem csak Magyarországon és Romániában lép fel, hanem Szerbiában és Szlovákiában is. Papp Szabolcs a budapesti alapítványukról elmondta, hogy a fogyatékkal élőknek segítenek elhelyezkedni, és arra törekszenek, hogy értéket mutassanak fel. „Nem szabad feladni, mert a jóisten nem teremtett selejtet” – hangsúlyozta. Sokáig követték Vijuicic munkásságát, akinek a hitvallása nagyon összefügg az alapítványéval. „Nem azért jön, hogy megmutassa mije hiányzik, hanem hogy megmutassa, mindenki értékes. A lélekben nincsenek határok” – húzta alá.

Az előadás – amelyre még lehet belépőt váltani – nagyjából két és fél órás lesz, tájékoztatott a főszervező Tussay Szilárd.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések