A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Moszkva: az Európai Unió vezetői új vasfüggönyt emelnek


Azzal, hogy Brüsszel szankciókat léptetett életbe az EU-ba utazó oroszok ellen, új vasfüggönyt akar felállítani a kontinensen – közölte az orosz külügyminisztérium.

“A közvetlen repülőjáratok betiltása, a vízumpolitika szigorítása, és most a szankciókkal kapcsolatos “pontosítás” kifejezetten arra irányul, hogy az egyszerű oroszokat sértse, lényegében lehetetlenné téve számukra az Európai Unióba való beutazást” – áll a minisztérium közleményében.

MOST MÁR TELJESEN VILÁGOS, HOGY AZ EU JELENLEGI VEZETÉSE EGY ‘VASFÜGGÖNYT’ KÍVÁN LEERESZTENI AZÁLTAL, HOGY NAGYMÉRTÉKBEN KORLÁTOZZA AZ EMBEREK EGYMÁS KÖZÖTTI KOMMUNIKÁCIÓS KÉPESSÉGÉT.

A minisztérium figyelmeztetett, hogy az egyes uniós tagállamok nem bújhatnak “Brüsszel háta mögé”, és továbbra is “felelősségre vonhatók” az orosz állampolgárok üldözése miatt.

Moszkva arra is felszólította állampolgárait, hogy “vegyenek figyelembe minden kockázatot, amikor barátságtalan” országok meglátogatását tervezik.

Az Európai Bizottság ebben a hónapban megerősítette, hogy az orosz állampolgárok által behozott autók és más személyes tárgyak lefoglalása összhangban van a Moszkva ellen 2014-ben bevezetett és a 2022 februárjában indított ukrajnai orosz hadművelet nyomán kibővített szankciókkal. A korlátozások, amelyek a turistákra és az Oroszországból áttelepülőkre is vonatkoznak, célja, hogy “jelentősen gyengítsék Oroszország gazdasági bázisát” – közölte az EU.

Több uniós ország ígéretet tett arra, hogy szigorúan betartatja a szankciókra vonatkozó új irányelveket.

EZ AZT JELENTI, HOGY EGYETLEN OROSZORSZÁGBAN BEJEGYZETT SZEMÉLYGÉPKOCSI SEM LÉPHET BE LENGYEL TERÜLETRE” – MONDTA MARIUSZ KAMINSKI LENGYEL BELÜGYMINISZTER SZOMBATON.

Moszkva a maga részéről diszkriminatívnak és “rasszistának” minősítette a korlátozásokat. Marija Zaharova külügyminisztériumi szóvivő azzal érvelt, hogy “egyszerűen semmi sem indokolja” az egyszerű állampolgárok tulajdonának elkobzását.

A Winston Churchill által kitalált vasfüggöny kifejezést a Szovjetunió és szövetségesei európai politikájának leírására használták, amely szigorúan korlátozta állampolgáraik nyugatra irányuló mozgását.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések