A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mit tegyünk, ha csak 5 kiló súlyfelesleget kellene leadnunk?


Nagyon bosszantó lehet, ha csak 5 kilogrammnyi súlyfeleslegünk van, de ettől sehogy sem tudunk megszabadulni. Pedig nagyon egyszerűen megszabadulhatunk ennyi súlyfeleslegtől, csak egy kis tudatosságra és következetességre van szükségünk. Mutatunk is néhány ötletet, amelyek segíthetnek akár 2-3 hét alatt is újra formába lendülni. 

Sóra szüksége van a szervezetünknek, de gyakran a só az oka a vízvisszatartásnak. A nátrium ugyanis arra ösztökéli a testet, hogy extra folyadékot tartson a sejtekben. Ezen kívül az is fontos, hogy a korábbinál több vizet igyunk, még akkor is, ha az a cél, hogy minél több folyadéktól szabaduljon meg a szervezetünk.

Az izom metabolikusan egy aktív szövet, amely több kalóriát éget el nyugalomban, mint a zsír. Éppen ezért nagyon fontos, hogy a testösszetételünkben több legyen az izom, mint a zsírszövet. Izmosodni pedig súlyemelő és egyéb izomépítő gyakorlatokkal lehetséges.

Az egészség egyik kulcseleme nem más, mint a hidratáció. Kezdjük a napot egy pohár meleg vízzel, amelybe facsarjunk egy fél citromot. Ez segít kiöblíteni a hólyagban éjjel felgyülemlett toxikus anyagokat. A napközbeni vízivás nemcsak a hidratáltság megőrzésében segít, hanem csillapítja az éhséget is.

Az éhezés nem a legjobb megoldás a karcsúbb alak elérésében. Helyette fokozatosan csökkentsük a napi kalóriabevitelt, hogy a testünknek legyen elegendő ideje alkalmazkodni.

Nagyon fontos, hogy tudatosan étkezzünk. Rágjuk meg többször az ételt és iktassunk ki minden zavaró tényezőt. Azok, akik evés közben tévét néznek vagy olvasnak, hajlamosabbak sokkal többet enni, mintha csak az ételre koncentrálnának.

Hozzunk létre egy napi rutint az étkezéssel kapcsolatban. Írjuk le azt is, ha bűnöztünk, hogy a hét további részében nyomon kövessük, hogy mennyit bűnöztünk étkezés területén. Készítsük saját magunk az ételeinket, kevesebb sóval és cukorral. Hiszen az előre elkészített félkész ételek sok hozzáadott sót és cukrot tartalmaznak.

Fogyasszunk spirulinát, amely nem más, mint egy tápanyagokban bővelkedő alga. A spirulina csökkenti az étvágyat, erősíti az immunrendszert és javítja az állóképességet.

Ha választanunk kell, hogy péksüteményt vagy gyümölcsöt együnk, amikor megéhezünk, mindenképpen a gyümölcs mellett döntsünk. Ugyanis a gyümölcsben található cukor lassabban szívódik fel a véráramban, illetve mivel rostokat is tartalmaz, így hamar eltelít és hosszabb ideig nem leszünk éhesek. Egy fánk elfogyasztását követően pedig ismét hamar megéhezünk.

A mozgásszegény életmód és az alváshiány is oka lehet, hogy nem tudunk fogyni. Alvásra pedig nagy szükségünk van, ugyanis a nyirokrendszerünk ilyenkor távolítja el a szervezetből a toxikus anyagokat. Márpedig ezek a méreganyagok megzavarják a hormonokat, amitől az anyagcserénk is lelassulhat.

Fogyasszunk egészséges ételeket: sovány hús, zöldségek, gyümölcsök, teljes kiőrlésű gabonák, diófélék és hüvelyesek.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések