A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mézes sült sütőtök kakukkfűvel: így még finomabb lesz, mint a hagyományos


Hozzál ki még többet az egyszerű, de szuperegészséges sütőtökből, legközelebb mézzel és kakukkfűvel megbolondítva tedd az asztalra!


A csodás ízű és szuperegészséges sütőtök az őszi időszak egyik legkedveltebb alapanyaga, számos módon felhasználható. Kiváló krémlevesnek, töltve, de még desszertet is készíthetsz belőle. Ha csak egyszerűen megsütnéd, akkor is érdemes feldobni egy kicsit. A kakukkfű és a méz is kiválóan passzol hozzá. Próbáld meg azonos nagyságúra felvágni a tököt, hogy a darabkák egyenletesen süljenek meg.

Hozzávalók 4 személyre

👉 1 db közepes méretű sütőtök
👉 2 evőkanál méz
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 1 fej fokhagyma
👉 1 teáskanál szárított kakukkfű
👉 2 ág friss kakukkfű
👉 só

Elkészítés:

A sütőtököt mosd meg és hámozd meg, majd vágd fel kisebb szeletekre vagy kockákra, attól függően, hogyan szeretnéd tálalni.

Egy tálban keverd össze a mézet, az olívaolajat, a szárított kakukkfüvet és a sót. Öntsd ezt a keveréket a felvágott sütőtökre, és alaposan forgasd össze, hogy minden szeletre kerüljön. Helyezd a sütőtökdarabokat sütőpapírral bélelt tepsibe, tedd középre a kettévágott fokhagymát.

Told forró sütőbe, és 190 fokon süsd körülbelül 35-40 percig, vagy amíg a sütőtök aranybarna és puha nem lesz. A sütési idő a sütőtökdarabok nagyságától is függ. Ha kiveszed a sütőből, még melegen locsold meg néhány csepp mézzel, és szórd meg friss kakukkfűvel.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések