A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megrongálták a nemrég kihelyezett Szabadka-feliratokat


A rongálás valamikor éjszaka történhetett, mert hajnalban, reggel fedezték fel az emberek. A Szabadka-feliratokat mintegy két hónapja helyezték el Palicson, a felüljáró közelében. Máshol is volt rongálás.

Az egyik közelben élő palicsi lakos szerint 4 óra körül történhetett a rongálás, mert akkor ugattak nagyon a kutyák.

Dr. Pásztor Bálint, a szabadkai Városi Képviselő-testület elnöke már reggel reagált a történtekre. Azt írta: Rövid időn belül újra állni fog! És ahányszor csak kell újra és újra! Követeljük az elkövetők kézre kerítését és megbüntetését!

Azóta az is kiderült, hogy nem csak Palicson, Békovánál is megrongálták a magyar Szabadka-feliratot.


Nem sokra rá Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke is közölte véleményét a Facebook-oldalán. Úgy fogalmazott: Vučić elnöknek üzentek, de nekünk jobban fáj. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy újra új fényében díszeleghessenek a Szabadka feliratú táblák, és hogy az elkövetők elnyerjék méltó büntetésüket. Pásztor azt írta még:

A vandalizmusnak véget kell vetni, bárki részéről jön is az. Remélem Vučić elnök érti az elkövetők neki szánt üzenetét és meg is válaszolja. Mi pedig itt maradunk és nem megyünk sehova

- fogalmazott Pásztor István.


Szeptember elsején Aleksandar Vučić szerb államfő a díszpolgári cím átvételekor egyébként arra is kitért, hogy személyesen ő támogatta a magyar nyelvű Szabadka-feliratok kihelyezését a magyar nemzeti lobogó színeiben, miután Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke kezdeményezte.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések