Hirdessen itt

Makizaj besült az alapító kongresszusával: Dzurinda és több meghívott is lemondta a részvételt


A rendszerváltáshoz Orbán Viktort kell leváltani, nem az ellenzéket szidalmazni – mondta Márki-Zay Péter, a párt alapító kongresszusán.


"Mi szükség van egy újabb pártra?" – nyitotta költői kérdéssel beszédét Márki-Zay Péter.

Minél kevésbé demokratikus egy rendszer annál nagyobb ünnep, amikor sikerrel létrejön egy új párt. Közel egy éves utánajárás, ügyészségi akadályoztatás, késlekedő jogerőssé nyilvánítás után végre bejegyezték a Mindenki Magyarországa Néppártot (MMNP), melynek "születésnapi" kongresszusát Facebookon is közvetítették. Az eddig mozgalomként működő Mindenki Magyarországa Mozgalom választásokon nem indulhatott, és még az ellenzék is sokszor ellenük volt, ezért volt szükség az új párt létrehozására – hangsúlyozta a bukott politikus.

Elmondta, a párt programjának fő motívumai a meghurcolt társadalmi csoportok mellett való kiállás és a „kultúraváltás”, mely a szeretet, tisztesség és becsület alapelveire épít. Az állami finanszírozástól mentes működés pedig biztosítja, hogy nem lehet őket zsarolni.

A kongresszusra meghívott külföldi előadók nem tudtak eljönni, de a távolból is támogatásukról biztosították az új pártot Donald Tusk, az Európai Néppárt vezetője és Mikulas Dzurinda, volt szlovák miniszterelnök, aki az ottani választások miatt maradt távol.

A demokrácia ott kezdődik, ahol a félelem megszűnik, így mindenki, aki megjelent a kongresszuson „egy hős” – mondta Makizaj.

Gádzsós (rasszista) beszólás is volt...

Szerinte nem az ellenzékben keresendőek a leválthatatlan egypártrendszeri diktatúra okai. Hozzátette: „Természetesen sokat hibáztunk, biztos, hogy volt áruló közöttünk, biztos, hogy sokan nem tettek meg mindent, amit megtehettek volna. De a rendszerváltáshoz Orbán Viktort kell leváltani, nem az ellenzéket szidalmazni”.

Majd egy történelmi példa következett: amikor a náci Németország lerohanta és elfoglalta Lengyelországot, akkor a lengyelek nem feladták, hanem ellenállást indítottak, és folytatták a harcot az ország felszabadítása érdekében. „Önöknek egy tavalyi vereség után pontosan ez adjon erőt és mintát” – bíztatta MZP az egybegyűlteket. Majd hozzátette: "Mi is bízzunk abban, hogy nekünk is vannak szövetségeseink, bizton támaszkodhatunk arra a nyugatra, ahova Szent István óta tartozik Magyarország".

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések