A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Magyarország megtiltja 24 fajta ukrán mezőgazdasági termék behozatalát


Nagy István szerint nem válhat cselekvésképtelenné a kormány Brüsszel hallgatása mellett sem. 

A magyar kormányra a magyar gazdák mindig és minden körülmények között számíthatnak – hangsúlyozta Nagy István agrárminiszter a Hír TV Napi aktuális című műsorában. Felidézte, hogy fontos határidő közeleg, szeptember 15-én lejár az ukrán mezőgazdasági termékek moratóriuma, az importtilalom.

Brüsszel hallgat, nekünk pedig nemzeti hatáskörben lépni kell. Mi nem hallgathatunk, és nem válhatunk cselekvésképtelenné a gazdák előtt, ezért döntött úgy a magyar kormány nemzeti hatáskörben, hogy bevezeti újra azt a tilalmat, hogy nem lehet Ukrajnából mezőgazdasági termékeket Magyarországra behozni, azzal a különbséggel, hogy

a négy alaptermék mellett további 24 termékre fog vonatkozni a tilalom. 

Nem fogadható el, hogy a multinacionális, nemzetközi tőkebefektetésekkel létrehozott óriás gazdaságok termékei Ukrajnából úgy érkezzenek az európai uniós piacra, hogy teljesen felborítsák a normális működését – figyelmeztetett. „Ott egész más termelési szerkezetben, egész más előírások mentén, semmilyen szabályt nem betartva állítódnak elő a termékek, majd kerülnek vámmentesen, minden korlátozás nélkül az Európai Unió piacaira, és hozzák lehetetlen helyzetbe az európai gazdákat, az európai termelőket” – mondta a miniszter.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések