A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lövöldözés volt Koszovóban, egy rendőr meghalt, egy másik pedig megsérült


Egy koszovói rendőr meghalt, egy másik pedig súlyosan megsebesült vasárnap kora reggel egy észak-koszovói faluban történt lövöldözésben, közölte Albin Kurti koszovói miniszterelnök. 

Kurti a Facebookon-bejegyzésében terrorista akciónak minősítette az incidenst, és azt írta, „a támadók álarcot viselő és erősen felfegyverzett profik voltak”. A május végi zavargások óta ez az első súlyosabb eset, írja a Reuters. 

A 15 éves, nem mindenki által elismert köztársaságban az utóbbi időben egyre durvább a feszültség az etnikumok között. Május végén a többségben szerbek lakta észak-koszovói térségben a szerb bojkott ellenére, a mindössze 3,5 százalékos részvétellel megválasztott albán polgármesterek el akarták foglalni hivatali posztjukat. Erre a helyi szerbek tüntetni kezdtek, majd koszovói rendőrökre, és NATO békefenntartó csapatokra (KFOR) támadtak. A megtámadott KFOR-katonák közt magyarok is voltak, akik közül 27-en megsérültek.

Az EU által támogatott, a két egykori háborús ellenség közötti kapcsolatok normalizálásáról szóló tárgyalások a múlt héten megrekedtek, Josep Borrell, az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője Kurtit hibáztatta, amiért az nem adott nagyobb autonómiát a szerb önkormányzatoknak.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések