A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Letartóztatták a baltás gyilkost


Emberölés bűntette miatt kezdeményezte egy 71 éves, büntetlen előéletű, medgyesegyházi férfi letartóztatását a Békés Vármegyei Főügyészség; a férfi egy baltával ütötte agyon ismerősét. 

A megalapozott gyanú szerint az idős férfi és az ismerőse, a 70. életévét betöltött sértett között szeptember 4-én, a reggeli órákban egy medgyesegyházi családi házban alakult ki vita. A szóváltás során a terhelt feldühödött és egy 70 centi nyélhosszúságú, tíz centiméter élhosszúságú fejszével többször, legalább 6-8 alkalommal, nagy erővel lesújtott a sértett fejére, aki olyan súlyos fejsérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A terhelt a padlón fekvő holttestet szőnyeggel és takarókkal fedte le, sőt megkísérelte a lakóházban a bűncselekmény nyomait is feltakarítani. Tervbe vette, hogy a holttestet elássa a ház kertjében, de ezt végül a rendőri intézkedés meghiúsította. A férfi, akit szeptember 4-én gyanúsítottként vontak felelősségre, az emberölésért 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztést kaphat. Mivel a magas büntetési tétel miatt fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, tartani lehet attól is, hogy a férfi szabadlábon a tanúk befolyásolásával vagy a tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésével, megsemmisítésével a bizonyítás eredményességét veszélyeztetné; a bűncselekmény után megkezdte a nyomok eltűntetését, tárgyi bizonyítási eszközöket semmisített meg, a Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója a főügyészség indítványával egyetértve egy hónapra elrendelte a letartóztatását.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések