A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lengyelország is megtiltja az orosz rendszámú járművek belépését az országba


A döntést a belügyi és közigazgatási miniszter jelentette be


Finnország, Észtország, Lettország és Litvánia után Lengyelország is úgy döntött, hogy megtiltja az Oroszországban bejegyzett személygépkocsik belépését a területére – közölte Mariusz Kaminski belügyi és közigazgatási miniszter, írja az oroszhirek.hu.

„Az Európai Bizottság szeptember 8-án közzétett, az Oroszországban bejegyzett személygépkocsiknak az EU területére történő belépési tilalmára vonatkozó ajánlásai miatt ez a tilalom a lengyel határon holnaptól érvényes, és ma éjfélkor lép hatályba” – mondta Kaminski.

Az elnök szerint korábban már megtiltották az orosz rendszámú teherautók belépését Lengyelországba, és most Varsó „véglegesíti ezt az ügyet”.

„Ez minden autóra vonatkozik, mind a kereskedelmi forgalomban használt, mind a magánautókra, függetlenül attól, hogy az autó tulajdonosa orosz állampolgár vagy más állam állampolgára. Az elv a következő: az Oroszországban bejegyzett autónak nincs joga Lengyelországba belépni” – nyomatékosította a miniszter.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések